Tip van de week 9 » Het spel van beschuldigen

"Een persoon zal anders reageren op mij door mijn lichaamstaal, de woorden die ik gebruik en hoe ik ze gebruik." - Ike Lasater, Woorden die werken op de werkplek

We hebben allemaal het spel van beschuldigen wel gespeeld op het werk. Dat spel van wie het fout gedaan heeft - jij of iemand anders – in deze situatie. Het is gemakkelijk om elkaar te  beschuldigen spel te, omdat het is ingebed in onze taal.

"Hij is niet in gebreke is gebleven." "Ze had geen andere keuze." "Wat hadden ze  anders kunnen doen?" "Ik moest het doen."

De gevoelens bij beschuldigen en straffen  zijn vaak woede, depressie, schaamte en schuld. Niet verrassend is het om je te realiseren dat het erg moeilijk kan zijn  om je behoeften te vervullen als je je schuldig voelt, straf wil vermijden en je boos, beschaamd of depressief voelt

Hoe vaak kom je jezelf tegen op je werk of thuis in dit spel van beschuldigen?

Oefening voor deze week

Kijk eens of je je deze week meer bewust kan worden van die momenten  dat je het spel van beschuldigen speelt. Herken op die  momenten hoe deze cyclus je keuzen beperkt, in het bijzonder de keuzen die kunnen leiden tot positievere resultaten voor iedereen.