In-Company

Goede communicatie binnen een team zorgt er voor dat teamleden zich kunnen richten op het echte werk in plaats van bezig te zijn met gedoe. Het zorgt er voor dat mensen bereid zijn van elkaar te leren in plaats van in concurrentie te zijn met elkaar.

In company training Geweldloze Communicatie

Wil je af van de misverstanden? Wil je inzicht in je huidige manier van communiceren en handvatten om het anders te doen? Een in company training Geweldloze Communicatie kan zich richten op:

  • Meer openheid en verbinding binnen teams of tussen afdelingen.
  • Empathisch luisteren en grenzen stellen, bijvoorbeeld richting cliënten of studenten.
  • Het geven en ontvangen van feedback.
  • Omgaan met tegengestelde belangen, om van water bij de wijn te komen tot win-win.
Geweldloze Communicatie wordt wereldwijd in organisaties ingezet.

De Verenigde Naties maken er regelmatig gebruik van, de directeur van Microsoft gaf het boek aan al zijn medewerkers en ook onze Nationale Politie krijgt trainingen geweldloos communiceren.

Wat levert de incompany training Geweldloze Communicatie op?

Een incompany training geeft jouw team in 1 dag een sterke basis waarmee ze zelf verder kunnen.

  • Jullie leren elkaar beter kennen waardoor de samenwerking verbetert.
  • Jullie leren oordelen en verwijten omzetten naar verbindende taal waardoor de effectiviteit van het team verhoogt.
  • Jullie leren het oordeel van de ander te ontvangen en horen welke boodschap hier achter zit, waardoor contact met patiënten of klanten vloeiender verloopt.
Hoe ziet de incompany training Geweldloze Communicatie eruit?

De training bestaat uit een mix van theorie en oefening. We gaan direct aan de slag met voorbeelden uit jullie eigen praktijk zodat jullie de uitkomsten ook meteen kunnen gebruiken. In company trainingen worden altijd op maat ontwikkelt. Zo sluit de training aan bij jullie verbeterwensen.

Handig: de terugkomdag

Op een terugkomdag of dagdeel kunnen medewerkers concrete vragen uit de praktijk bespreken en oefenen. Het toepassen van Verbindende Communicatie vraagt best wat oefening. In de tussenliggende tijd ontvangen jouw teamleden een wekelijkse e-mail met herinneringen en tips. Zo blijft communicatie telkens weer even onder de aandacht.

 

Ben je benieuwd hoe communicatie de effectiviteit van jullie team kan verbeteren?
Wil je overleggen over de mogelijkheden van een in-company training? Neem dan contact op via 06-10867091 of mail: monie AT communicerenvanuitjehart DOT nl

Hans Peter Jung, Huisartsenpraktijk Afferden
Driedaagse incompany training.

“Door het winnen van de compassieprijs Nederland, konden we een extra investering doen in de communicatie binnen onze praktijk. We wilden een gezamenlijke taal ontwikkelen voor onze eigen emoties en behoeftes en die van de patiënt.

Er was aanvankelijk wat plankenkoorts in het team. Mensen dachten dat we een trucje zouden aanleveren of dat we gekke oefeningen moesten doen. Doordat we al hadden geïnvesteerd in de veiligheid in ons team durfde iedereen zich bloot te geven en konden we maximaal effect halen uit de training.

Onze onderlinge communicatie en die met de patiënt is verbeterd. We durven meer open vragen te stellen en weten hoe we om kunnen gaan met oordelen en emoties. Dat is heel fijn om toe te passen in een consult. Als er al eens een conflict is, dan lukt het ons sneller om de patstelling te doorbreken.”