Trainingen

Communiceren vanuit je hart biedt diverse open inschrijf mogelijkheden (link)aan om kennis te maken met Geweldloze Communicatie.
Daarnaast zijn er verschillende verdiepingstrainingen  (link) om je vaardigheden van Geweldloze Communicatie te vergroten.  

Groepsgrootte
De trainingen worden in een kleine groep (3 tot 8 deelnemers) gegeven. Dit geeft je de kans om veel te oefenen en situaties uit jouw dagelijkse leven in te brengen. In de groep wissel je ook ervaringen uit en oefen je met elkaar. Er is herkenning en acceptatie. In de jaartraining Kleur bekennen is dat 6 tot 12 deelnemers.
Plezier, contact en aandacht zijn belangrijke elementen in de training.

Informatie over alle trainingen

Basistraining

In de basistraining Geweldloze Communicatie leer je de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Er is veel ruimte om te oefenen en om aan de slag te gaan met jouw eigen situaties.

Introductiedag Geweldloze Communicatie

In één dag maak je kennis met de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Je herkent waar de hobbels kunnen zitten en krijgt handvatten om je op een manier te uiten én te luisteren die ondersteunend is naar het leggen van contact en begrip. 

Jaartraining Kleur bekennen

De Geweldloze Communicatie jaartraining ‘Kleur Bekennen’ is voor iedereen die al kennis heeft van Geweldloze Communicatie en vaardiger wil worden in de praktijk. In de training kom je elke maand bij elkaar om te oefenen. Elke dag heeft zijn eigen kleur en thema.

Oefengroep Geweldloze Communicatie

Je hebt kennis gemaakt met de basis van Geweldloze Communicatie al geleerd. Je bent je bewust van je communicatie en je ziet wat je anders zou kunnen doen? Je wilt graag oefenen omdat in de praktijk brengen nog wat oefening vergt?

Verdiepingsdag Geweldloze Communicatie De kracht van Empathie

Je hebt de basisprincipes van Geweldloze Communicatie al geleerd en bent je bewust van je communicatie en je ziet wat je anders zou kunnen doen. Je wilt graag verder oefenen met empathisch reageren, zowel naar jezelf toe als naar de ander.

Dansvloerendag

De GC Dansvloeren zijn ruimtelijke modellen van grote kaarten op de vloer. Ze zijn een hulpmiddel om je vaardigheden in Geweldloze Communicatie verder te verdiepen. Elke kaart vertegenwoordigt een stap in de 'communicatiedans'. Deze stappen kun je in iedere mogelijke volgorde gebruiken ter ondersteuning van een authentieke, bewuste en vloeiende communicatie. Door zo wisselend over de kaarten te gaan ontstaat de 'dans'.

Gezin in verbinding

De 3 of 5-daagse Gezin in Verbinding is een training geweldloze communicatie voor volwassenen en (klein)kinderen. Er is veel ruimte om met het eigen gezin en andere gezinnen te oefenen aan jullie communicatie.

Avondcursus Geweldloze Communicatie (8x) via Volksuniversiteit Utrecht

In de basistraining Geweldloze Communicatie leer je de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Er is veel ruimte om te oefenen en om aan de slag te gaan met jouw eigen situaties.

verdiepingsdag dansvloerdag