Trainingen

Communiceren vanuit je hart biedt diverse open inschrijf mogelijkheden (link)aan om kennis te maken met Geweldloze Communicatie.
Daarnaast zijn er verschillende verdiepingstrainingen  (link) om je vaardigheden van Geweldloze Communicatie te vergroten.  

Groepsgrootte
De trainingen worden in een kleine groep (3 tot 8 deelnemers) gegeven. Dit geeft je de kans om veel te oefenen en situaties uit jouw dagelijkse leven in te brengen. In de groep wissel je ook ervaringen uit en oefen je met elkaar. Er is herkenning en acceptatie. In de jaartraining Kleur bekennen is dat 6 tot 12 deelnemers.
Plezier, contact en aandacht zijn belangrijke elementen in de training.

Informatie over alle trainingen

Geweldloze Communicatie zoomcafé

Wil je vanuit jouw eigen plek kennis maken of bezig blijven met Gewelldoze Communicatie, volg dan een van de online bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om samen te oefenen en handvatten te krijgen hoe jouw communciatie kan leiden tot meer verbinding.

Basistraining

In de basistraining Geweldloze Communicatie leer je de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Er is veel ruimte om te oefenen en om aan de slag te gaan met jouw eigen situaties.

Introductiedag Geweldloze Communicatie

In één dag maak je kennis met de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Je herkent waar de hobbels kunnen zitten en krijgt handvatten om je op een manier te uiten én te luisteren die ondersteunend is naar het leggen van contact en begrip. 

Gezin in verbinding

Het weekend Gezin in Verbinding is een training Geweldloze Communicatie voor volwassenen en (klein)kinderen. Er is veel ruimte om met het eigen gezin en andere gezinnen te oefenen aan jullie communicatie.

Jaartraining Kleur bekennen

De Geweldloze Communicatie jaartraining ‘Kleur Bekennen’ is voor iedereen die al kennis heeft van Geweldloze Communicatie en vaardiger wil worden in de praktijk. In de training kom je elke maand bij elkaar om te oefenen. Elke dag heeft zijn eigen kleur en thema.

Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

Je hebt kennis gemaakt met de basis van Geweldloze Communicatie al geleerd. Je bent je bewust van je communicatie en je ziet wat je anders zou kunnen doen? Je wilt graag oefenen omdat in de praktijk brengen nog wat oefening vergt?

Verdiepingsdag Geweldloze Communicatie De kracht van Empathie

Je hebt de basisprincipes van Geweldloze Communicatie al geleerd en bent je bewust van je communicatie en je ziet wat je anders zou kunnen doen. Je wilt graag verder oefenen met empathisch reageren, zowel naar jezelf toe als naar de ander.

Verdiepingsdag De angel uit boosheid halen

Verdieping

We kennen allemaal momenten dat iets ons behoorlijk dwars kan zitten. Juist dan kan Geweldloze Communicatie helpen om aan te geven wat voor belangrijk is, zonder dat je verwijten of oordelen naar de ander hoeft te uiten. Dan is er ook meer kans dat je gehoord wordt.

Ochtendcursus Geweldloze Communicatie 10x via volksuniversiteit Utrecht

In deze cursus van 10 bijeenkomsten leer je de basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Er is veel ruimte om te oefenen en om aan de slag te gaan met jouw eigen situaties.

verdiepingsdag dansvloerdag