Verdiepingsdag De angel uit boosheid halen 16 november 2024

Wanneer we boos of wanhopig zijn, is, zelfs
wanneer we ons door die gevoelens laten meeslepen,
de liefde nog steeds aanwezig.
Thich Nhat Hanh

In je dagelijkse leven kom je allerlei situaties tegen waarin je geïrriteerd of boos bent. Terecht, vind je vaak, en als het even kan zoek je medestanders. Is er ook iets anders mogelijk? Waar komt je boosheid vandaan? Hoe kan je deze zo communiceren dat er verbinding ontstaat met de ander in plaats van verwijdering? Kom het mee ontdekken in deze trainingsdag.

Kom ontdekken

Hoe sta je tegenover boosheid? Heb je inzicht in waar deze vandaan komt en waar de angel zit?

Het zaadje boosheid leeft in ons allen. Jij kan bepalen hoe groot je het laat worden.

We gaan kijken naar de functie van emoties en van boosheid in het bijzonder. Je ontdekt de dynamiek van boosheid en hoe jij daarmee omgaat. Als je je daar bewust van bent, kan je ook op andere manieren gaan reageren, waarmee je de angel uit boosheid kan halen.

Op verschillende manieren oefenen

Gedurende deze dag doen we zowel verbale als non-verbale oefeningen. Je ontdekt daardoor dat niet alleen je woorden, maar ook je intentie en je gedachten invloed hebben op het contact. Ik gebruik hiervoor oefeningen uit het emotioneel lichaamswerk, waar ik lang trainer in ben geweest.

Door deze inzichten kan je op een andere manier met boosheid om gaan. Niet alleen als de boosheid bij jou opvlamt, maar ook als een ander boosheid naar jou uit. Je oefent met deze boosheid open te ontvangen en ontdekt dat jij kan zorgen dat er verbinding blijft.

Door zo te oefenen word je steeds vaardiger om helder te verwoorden wat voor jou belangrijk is, ook als je boos bent.

Siebe Fockens (een van mijn deelnemers) heeft daar een verhaal / sprookje over geschreven. Je kan het hier lezen.
 

Reacties van deelnemers bij een vorige dag ‘de angel uit boosheid halen’.

“De oefeningen waren heel zinvol, ik werd blij van de ervaringen die ik opdeed, omdat het puzzelstukjes voor mij toevoegde.”

“Het was een dag waarin veel facetten van geweldloze communicatie in voorkwamen. Door met de verschillende invalshoeken te oefenen, vanuit jezelf, de ander en ook vanuit de verschillende posities…kon ik boosheid beter leren begrijpen.”

Boosheid is met mededogen kijken en luisteren.

Verzoek

Omdat dit een verdiepingstraining is, is het verzoek dat je al een training Geweldloze Communicatie gevolgd hebt, bij mij of een andere trainer. Bij twijfel kan je altijd even contact met me opnemen.

Kosten en locatie Verdiepingsdag Geweldloze Communicatie

Deze training heeft een open tarief. Zo hou ik de training toegankelijk voor ieders budget. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie, drinken en fruit. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.

De vaste lasten voor de training zijn: € 35,-. Dit zijn de kosten voor locatie, hand-out, koffie/thee met wat lekkers, fruit, soep tijdens de lunch. Daarnaast bepaal je zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Tijdsinvestering: Contacturen 6 Naast de contacturen, zijn er geen verdere opdrachten.
Locatie: Troelstraweg 79, 3732 CB De Bilt.
Aantal deelnemers: 3 tot 12.

 

Agenda

03.09.2024
Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

28.09.2024
Jaartraining Kleur bekennen 10

16.11.2024
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

14.12.2024
De kracht van empathie

Inschrijven