Individuele ondersteuning en mediation

Sommige momenten in je leven vragen om daar bij stil te staan. Het kan dan fijn zijn als er iemand met je mee kijkt en je uitdaagt om op een andere manier naar de situatie te kijken. In een één op één setting kan je de rust en de veiligheid ervaren om dit te gaan doen. Doordat je 1 uur alle aandacht krijgt kan je tot nieuwe inzichten komen en vervolgstappen zien die daarvoor nog niet helder waren. Je krijgt contact met waar het jou om gaat. Wat er speelt onder al het wegdrukken en negeren wordt zichtbaar.

Voor wie
  • Voor als je jezelf verder wil ontwikkelen.
  • Voor als je het idee hebt vast te lopen in je werk, relatie of  privé.
  • Voor als je op zoek bent naar andere manieren van communiceren.
Mediation

Als mediator help ik mensen om elkaar te horen, om kleur te bekennen en elkaars kleur te zien. Dan komt het hele palet van kleuren tevoorschijn. Wanneer er een conflict is, zijn we geneigd om ons te focussen op wat we willen bereiken. Daarmee raken we het contact met onszelf en de ander kwijt. Als mediator luister ik naar het verlangen achter de verwijten en eisen. Als dat verlangen uitgesproken en gehoord kan worden, komt er inzicht en ruimte. Ruimte om te luisteren naar jezelf en de ander. Vanuit die ruimte en de verbinding die er vanaf dat moment is, ontstaat begrip. Dan blijken er vaak meer mogelijkheden te zijn dan eerst gedacht werd.

Coaching

Bij coaching ligt de nadruk op de ondersteuning van een pad dat je wilt gaan. Ik gebruik mijn scherpe waarneming en helderheid om je te spiegelen. Van daaruit bepaal je zelf weer je volgende stappen. Je krijgt inzicht in je eigen functioneren en de stappen die jij kunt doen als je een verandering wilt.

Individuele les

Voor als je niet in een groep wilt is het ook mogelijk individuele les in Geweldloze Communicatie te krijgen.

Werkwijze

Bij individuele ondersteuning werk ik zowel vanuit de lichaamgerichte ervaring als de Geweldloze Communicatie. De mind kan veel concepten en ideeën bedenken, en de ervaring voegt er een andere dimensie aan toe. Deze ervaring plaats je steeds weer in je dagelijkse leven. Wat betekent dit voor jou en jouw leven en wat ga je met deze ervaring doen? Ons lichaam heeft een innerlijk geheugen dat aangesproken wordt tijdens het lichaamswerk.
Door met mededogen naar jezelf te luisteren ontstaat er een ruimte waarin je kan zijn wie je op dat moment bent. Als je de oordelen vertaalt in verlangens is het mogelijke om 'nieuwe' stappen te doen, vanuit je hart. Omdat je luistert naar wat er in je hart leeft. Als je contact hebt met deze bron kan je je leven richting en vorm gaan geven.

Fysiek of online

Afhankelijk van jou situatie kan je kiezen of je de bijeenkomsten fysiek wilt volgen in mijn praktijk in De Bilt, of dat je deze online wilt volgen via Zoom.

Investering

Afhankelijk van wat er bij jou op dat moment speelt, besluiten we van te voren hoe lang een bijeenkomst zal zijn. Tarieven € 80,- per uur voor particulieren, ZZP tarief € 95,- per uur, bedrijfstarief v.a. 110,- per uur. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in De Bilt of online.
Gesprekken en coaching on the job is ook mogelijk. Tarieven hiervoor zijn € 135,- per uur en € 0,35 per km