Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, krijgt ook nu een vervolg: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schoven aan in het café en gingen geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die jou passen.

  • 6 april, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Grenzen aangeven
  • 26 april maandagavond 19.30 - 21.30: Luisteren om te begrijpen
  • 10 mei, maandagavond 19.30 - 21.30: Vriendjes met je gevoel
  • 25 mei dinsdagavond 19.30 - 21.30: Innerlijke conflicten oplossen
  • 7 juni, maandagavond 19.30 - 21.30: Dagelijkse giraf

Grenzen aangeven: Sta je altijd voor de ander klaar of kan je ook aangeven hoe het voor jou is? Wat is het effect op de relatie als jij ‘nee’ zegt of als de ander ‘nee’ zegt. Er is geen verbinding als we elkaar niet ontmoeten en dat kan spannend zijn. We oefenen met het aangeven en ontvangen van grenzen op zo'n manier dat er contact kan blijven.

Luisteren om te begrijpen: Luister je zodat je snel kan reageren of kan er ruimte zijn om de ander echt te horen. Wat kan jij daarvoor doen? Kom mee oefenen zodat luisteren om te reageren overgaat in luisteren om  te verbinden.

Vriendjes met je gevoel: Positieve gevoelens, negatieve gevoelens. Hoe zou het zijn als je deze labels eraf kan halen en je gevoelens kan gaan (h)erkennen als een richtingaanwijzer. Als je een duidelijk onderscheid kan maken tussen gevoelens en gedachten?

Innerlijke conflicten oplossen: Innerlijke conflicten ontstaan doordat we geen duidelijk contact hebben met onze behoeften. We hebben oordelende boodschappen naar onszelf. Tijdens deze bijeenkomst ga je de behoeften achter deze oordelen onderzoeken, zodat er rust en balans kan ontstaan.

Dagelijkse giraf: Hoe kan ik Geweldloze Communicatie gebruiken zonder dat het lijkt alsof ik net een cursus heb gevolgd en een mechanisch riedeltje gebruik. Of te wel Verbindende Communicatie in dagelijkse taal.

Kosten en locatie Zoomcafé Geweldloze Communicatie

Het café heeft een open tarief. Na afloop bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een tikkie. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!" Groetjes Carine

 

Agenda

25.05.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema innerlijke conflicten oplossen

07.06.2021
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema dagelijkse giraf

Inschrijven