Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, heeft een vaste plek gekregen: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schuiven aan in het café en gaan geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die voor jou passen.
Tijd: 19.30 - 21.30

  • 13 nov, maandagavond: Empathisch reageren.
  • 4 dec, maandagavond: Waardering uiten.
  • 3 jan, woensdagavond: Een nee ontvangen.
  • 23 jan, dinsdagavond: De schoonheid van de behoeften.
  • 13 febr, dinsdagavond: Omgaan met boosheid.
  • 4 mrt, maandagavond: Schuld en schaamte transformeren.
  • 27 mrt, woensdagavond: Grenzen aangeven.
  • 16 apr, dinsdagavond: Luisteren om te begrijpen.
  • 6 mei, maandagavond: Vriendjes worden met je gevoel.

Empathisch reageren: 'Als je leert om empathisch in contact te komen met andere mensen, hoor je steeds schoonheid uit hun mond komen.' Marschall B Rosenberg. Door met empathie te luisteren ontstaat er meer begrip en mildheid, zowel naar jezelf als naar de ander.

Waardering uiten: In waardering zitten ook vaak oordelen. We gaan kijken naar wat is het belang van waardering en hoe kan je die op een verbindende manier uiten.

Een 'nee' ontvangen: Als de ander nee zegt op je verzoek lijkt het alsof het dan klaar is en er niets meer mogelijk is. Dit is juist het moment waarop je verbinding kan maken. Een 'nee' is altijd een 'ja' tegen iets anders. Daar gaan we deze bijeenkomst naar kijken. Hoe doe je dat en wat levert dat je op.

De schoonheid van de behoeften: Wat betekent een behoefte voor jou of deze nu wel of niet vervuld is. Samen gaan we ontdekken welke schoonheid er in de behoefte zit. Als je spreekt vanuit die schoonheid zal je je meer vanuit een verlangen spreken en minder vanuit een gemis, een tekort.

Omgaan met boosheid: Boosheid komt vaak voort uit oordelende gedachten. Hoe kan je gebruik maken van de energie van boosheid, de boodschap die eronder zit, zonder verwijtend naar de ander te zijn? Kom het mee ontdekken tijdens deze twee uur.

Schuld en schaamte transformeren: Schuld en schaamte kunnen een energievretend effect op jou hebben. Hoe ga je om met deze gevoelens? Kan je de boodschap die ze hebben positief inzetten, zodat je weer energie krijgt?

Grenzen aangeven: Sta je altijd voor de ander klaar of kan je ook aangeven hoe het voor jou is? Wat is het effect op de relatie als jij ‘nee’ zegt of als de ander ‘nee’ zegt. Er is geen verbinding als we elkaar niet ontmoeten en dat kan spannend zijn. We oefenen met het aangeven en ontvangen van grenzen op zo'n manier dat er contact kan blijven.

Luisteren om te begrijpen: Luister je zodat je snel kan reageren of kan er ruimte zijn om de ander echt te horen. Wat kan jij daarvoor doen? Kom mee oefenen zodat luisteren om te reageren overgaat in luisteren om te verbinden.

Vriendjes met je gevoel: Positieve gevoelens, negatieve gevoelens. Hoe zou het zijn als je deze labels eraf kan halen en je gevoelens kan gaan (h)erkennen als een richtingaanwijzer. Als je een duidelijk onderscheid kan maken tussen gevoelens en gedachten?


Kosten en locatie Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Het café heeft een open tarief. Na afloop of vooraf bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een betaalverzoek. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijeenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!"

 

Agenda

04.12.2023
Geweldloze Communicatie zoom café. Waardering uiten.

03.01.2024
Geweldloze Communicatie Zoomcafe: Een 'nee' ontvangen

23.01.2024
Geweldloze Communicatie Zoomcafe: De schoonheid van de behoeften

13.02.2024
GC Zoom cafe: Omgaan met boosheid

04.03.2024
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema schuld en schaamte transformeren

27.03.2024
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema grenzen aangeven

16.04.2024
Geweldloze Communicatie zoomcafe Thema luisteren om te begrijpen

06.05.2024
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema Vriendjes met je gevoel

Inschrijven