Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, heeft een vaste plek gekregen: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schuiven aan in het café en gaan geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die voor jou passen.

  • 6 mei, maandagavond: Vriendjes worden met je gevoel.
  • 9 september, maandagavond: Innerlijke conflicten oplossen.
  • 7 oktober, maandagavond: Dagelijkse giraf
  • 4 november, maandagavond: Oordelen ontvangen
  • 2 december, maandagavond: Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?
    Elke avond van 19.30 - 21.30

Vriendjes met je gevoel: Positieve gevoelens, negatieve gevoelens. Hoe zou het zijn als je deze labels eraf kan halen en je gevoelens kan gaan (h)erkennen als een richtingaanwijzer. Als je een duidelijk onderscheid kan maken tussen gevoelens en gedachten?

Innerlijke conflicten oplossen: Innerlijke conflicten ontstaan doordat we geen duidelijk contact hebben met onze behoeften. We hebben oordelende boodschappen naar onszelf. Tijdens deze bijeenkomst ga je de behoeften achter deze oordelen onderzoeken, zodat er rust en balans kan ontstaan.

Dagelijkse giraf: Hoe kan ik Geweldloze Communicatie gebruiken zonder dat het lijkt alsof ik net een cursus heb gevolgd en een mechanisch riedeltje gebruik. Of te wel Verbindende Communicatie in dagelijkse taal.

Oordelen ontvangen: Wat doe je als een ander een oordeel naar je uit?  Kan je het horen als een slecht verpakt verzoek? Trek je je terug of ga je terugvechten? Tijdens dit zoom café ontdek je de gewoontes die je hebt en wat jij kan doen om verbinding te houden, met jezelf en de ander.

Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?: We hebben allemaal zo onze gedachten waardoor we het soms nalaten om dat te vragen wat ons leven zou verrijken. Als je je bewust wordt van de behoefte die je ook vervult door je verzoek bij je te houden kan er helderheid en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Kom je mee oefenen met bewust worden wat voor jou belangrijk is en hoe je daar vorm aan kan geven?


Kosten en locatie Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Het café heeft een open tarief. Na afloop of vooraf bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een betaalverzoek. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijeenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!"

 

Agenda

09.09.2024
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema innerlijke conflicten oplossen

07.10.2024
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema dagelijkse giraf

04.11.2024
Zoom cafe oordelen ontvangen

02.12.2024
GC Zoom cafe: Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?

Inschrijven