Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, heeft een vaste plek gekregen: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schuiven aan in het café en gaan geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die voor jou passen.
Tijd: 19.30 - 21.30

  • 4 oktober, dinsdagavond: Leven vanuit verlangen.
  • 24 oktober, maandagavond: Komen tot win/win.
  • 15 november, dinsdagavond: Omgaan met triggers.
  • 6 december, dinsdagavond: Nee zeggen op een verbindende manier

Leven vanuit verlangen: Elke dag maak je keuzen (bewust of onbewust). Contact maken met de behoefte die onder jouw keuze ligt, kan je overzicht en vrijheid geven. Vrijheid door creatief te zijn met het invullen van die behoefte. De gebaande wegen verlaten. Kom ontdekken vanuit welk verlangen je handelt. En ook hoe je contact kan maken met de behoefte van die ander.

Komen tot win/win: De intentie van Geweldloze Communicatie is om zó samen te werken dat we durven te zeggen wat we willen zeggen èn kunnen luisteren naar de ander. Pas dan kunnen we
uitkomen bij oplossingen die voor alle betrokkenen werken, dan kan je spreken van win-win. Tijdens dit zoom café gaan we hier mee bezig.

Omgaan met triggers: Wat trigger jou en hoe kan je hier liefdevol met een open hart naar kijken? Triggers komen vaak voort uit pijnpunten uit je verleden. Hoe kan je ze op zo’n manier ruimte geven dat ze je niet belemmeren en je verbinding kan houden met jezelf en met de ander. Vanavond gaan we hier mee spelen.

Nee zeggen op een verbindende manier: We denken vaak dat bij een ‘nee’ de verbinding stopt. Kan je jouw ‘nee’ ook zo zeggen dat de ander zich ermee kan verbinden en misschien zelfs blij is met jouw nee. Wat kan jij daarvoor doen. Hoe geef je op een verbindende manier uiting aan jouw ‘nee’. Daar gaan we mee bezig.

Kosten en locatie Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Het café heeft een open tarief. Na afloop of vooraf bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een betaalverzoek. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijeenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!" Groetjes Carine

 

Agenda

04.10.2022
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Leven vanuit verlangen

24.10.2022
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema komen tot win-win

15.11.2022
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema omgaan met triggers

06.12.2022
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema nee zeggen op een verbindende manier

Inschrijven