Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, heeft een vaste plek gekregen: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schuiven aan in het café en gaan geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die voor jou passen.
Tijd: 19.30 - 21.30

  • 12 juni, maandagavond: Oneindige bronnen van energie.
  • 11 sep, maandagavond: Oordelen vertalen naar verbindende communicatie.
  • 3 okt, dinsdagavond: Verbinden met jezelf.
  • 23 okt, maandagavond: Heldere verzoeken doen.
  • 14 nov, dinsdagavond: Empathisch reageren.
  • 4 dec, maandagavond: Waardering uiten.

Oneindige bronnen van energie: Vieren is een krachtige brandstof voor actie. Door te vieren en dankbaar te zijn richt je je op wat er is bijgedragen, ongeacht de impact. Door lessen te trekken uit je handelen kom je verder. Vreugde en verdriet zijn twee kanten van dezelfde medaille. Hier ruimte aan geven is een oneindige bron van energie.

Oordelen vertalen naar verbindende communicatie: We zijn heel erg gewend om in oordelen te denken en te praten. Onze oordelen geven wel weer wat we ervan vinden en helpen vaak niet om echt contact te maken. Achter elk oordeel schuilt een behoefte. Wanneer we daar eerst contact mee maken en dat uiten ontstaat er meer begrip en verbinding. Op deze avond gaan we daar op verschillende manieren mee aan de slag.

Verbinden met jezelf: Hoe gaat het met je? Waar gaat het jou om? Zomaar wat vragen die regelmatig de revue passeren. Om daar op te antwoorden heb je het nodig naar binnen te gaan. Wat leeft er in mij? De elementen van Geweldloze Communicatie helpen je om (weer) in contact te komen met jezelf. Als je contact hebt met jouw verlangen (je behoefte) kan je ook zien dat er verschillende strategieën mogelijk zijn om deze behoefte in te vullen.  Kom je mee oefenen?

Heldere verzoeken doen: Wanneer je een helder verzoek doet, waarbij je ook jouw behoefte benoemd, kan de ander zich daar makkelijker mee verbinden. Er is ook meer ruimte voor alternatieven als je weet welke behoefte je wilt vervullen. We gaan de ruis en / of de donkere hoeken uit de verzoeken halen om zo tot helderheid te komen.

Empathisch reageren: 'Als je leert om empathisch in contact te komen met andere mensen, hoor je steeds schoonheid uit hun mond komen.' Marschall B Rosenberg. Door met empathie te luisteren ontstaat er meer begrip en mildheid, zowel naar jezelf als naar de ander.

Waardering uiten: In waardering zitten ook vaak oordelen. We gaan kijken naar wat is het belang van waardering en hoe kan je die op een verbindende manier uiten.


Kosten en locatie Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Het café heeft een open tarief. Na afloop of vooraf bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een betaalverzoek. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijeenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!" Groetjes Carine

 

Agenda

12.06.2023
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Oneindige bronnen van energie

11.09.2023
Geweldloze Communicatie zoom cafe. Oordelen vertalen naar verbindende communicatie

03.10.2023
Geweldloze Communicatie zoom café. Verbinden met jezelf.

23.10.2023
Geweldloze Communicatie zoom café. Heldere verzoeken doen.

14.11.2023
Geweldloze Communicatie zoom café. Empathisch reageren.

04.12.2023
Geweldloze Communicatie zoom café. Waardering uiten.

Inschrijven