Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april begon als een experiment tijdens Corona, krijgt in het najaar een vervolg: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schoven aan in het café en gingen geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die jou passen.

 • 25 november, woensdagavond 19.30 -21.30: Empathisch reageren
 • 16 december, woensdagavond 19.30 -21.30: Een nee ontvangen
 •  11 januari, maandagavond 19.30 - 21.30: Waardering uiten
 •  2 februari, dinsdagavond 19.30 - 21.30: De schoonheid van de behoefte
 •  22 februari, maandagavond 19.30 - 21.30: Boosheid uiten
 • 16 maart, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Schuld en schaamte transformeren
 • 6 april, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Grenzen aangeven
 • 26 april maandagavond 19.30 - 21.30: Luisteren om te begrijpen
 • 10 mei, maandagavond 19.30 - 21.30: Vriendjes met je gevoel
 • 25 mei dinsdagavond 19.30 - 21.30: Innerlijke conflicten oplossen
 • 7 juni, maandagavond 19.30 - 21.30: Dagelijkse giraf

Empathisch reageren: 'Als je leert om empathisch in contact te komen met andere mensen, hoor je steeds schoonheid uit hun mond komen.' Marshall B Rosenberg. Door met empathie te luisteren ontstaat er meer begrip en mildheid, zowel naar jezelf als naar de ander.

Een 'nee' ontvangen: Als de ander nee zegt op je verzoek lijkt het alsof het dan klaar is en er niets meer mogelijk is. Dit is juist het moment waarop je verbinding kan maken. Een 'nee' is altijd een 'ja' tegen iets anders. Daar gaan we deze bijeenkomst naar kijken. Hoe doe je dat en wat levert dat je op.

Waardering uiten: In waardering zitten ook vaak oordelen. We gaan kijken naar wat is het belang van waardering en hoe kan je die op een verbindende manier uiten.

De schoonheid van de behoeften: Wat betekent een behoefte voor jou of deze nu wel of niet vervuld is. Samen gaan we ontdekken welke schoonheid er in de behoefte zit. Als je spreekt vanuit die schoonheid zal je je meer vanuit een verlangen spreken en minder vanuit een gemis, een tekort.

Boosheid uiten: Boosheid komt vaak voort uit oordelende gedachten. Hoe kan je gebruik maken van de energie van boosheid, de boodschap die eronder zit, zonder verwijtend naar de ander te zijn? Kom het mee ontdekken tijdens deze twee uur.

Schuld en schaamte transformeren: Schuld en schaamte kunnen een energievretend effect op jou hebben. Hoe ga je om met deze gevoelens? Kan je de boodschap die ze hebben positief inzetten, zodat je weer energie krijgt?

Grenzen aangeven: Sta je altijd voor de ander klaar of kan je ook aangeven hoe het voor jou is? Wat is het effect op de relatie als jij ‘nee’ zegt of als de ander ‘nee’ zegt. Er is geen verbinding als we elkaar niet ontmoeten en dat kan spannend zijn. We oefenen met het aangeven en ontvangen van grenzen op zo'n manier dat er contact kan blijven.

Luisteren om te begrijpen: Luister je zodat je snel kan reageren of kan er ruimte zijn om de ander echt te horen. Wat kan jij daarvoor doen? Kom mee oefenen zodat luisteren om te reageren overgaat in luisteren om  te verbinden.

Vriendjes met je gevoel: Positieve gevoelens, negatieve gevoelens. Hoe zou het zijn als je deze labels eraf kan halen en je gevoelens kan gaan (h)erkennen als een richtingaanwijzer. Als je een duidelijk onderscheid kan maken tussen gevoelens en gedachten?

Innerlijke conflicten oplossen: Innerlijke conflicten ontstaan doordat we geen duidelijk contact hebben met onze behoeften. We hebben oordelende boodschappen naar onszelf. Tijdens deze bijeenkomst ga je de behoeften achter deze oordelen onderzoeken, zodat er rust en balans kan ontstaan.

Dagelijkse giraf: Hoe kan ik Geweldloze Communicatie gebruiken zonder dat het lijkt alsof ik net een cursus heb gevolgd en een mechanisch riedeltje gebruik. Of te wel Verbindende Communicatie in dagelijkse taal.

Kosten en locatie Zoom café Geweldloze Communicatie

Het café heeft een open tarief. Na afloop bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een tikkie. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

 

Agenda

16.12.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema een 'nee' ontvangen

11.01.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema waardering uiten

02.02.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema de schoonheid van de behoefte

22.02.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema boosheid uiten

16.03.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema schuld en schaamte transformeren

06.04.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema grenzen aangeven

26.04.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe Thema luisteren om te begrijpen

10.05.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema Vriendjes met je gevoel

25.05.2021
Geweldloze Communicatie zoomcafe. Thema innerlijke conflicten oplossen

07.06.2021
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema dagelijkse giraf

Inschrijven