Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april 2020 begon als een experiment tijdens Corona, heeft een vaste plek gekregen: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schuiven aan in het café en gaan geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die jou passen

  • 8 september, woensdagavond 19.30 - 21.30: Oordelen ontvangen.
  • 28 september, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?
  • 18 oktober, maandagavond 19.30 - 21.30: Sorry zeggen op een verbindende manier.
  • 9 november, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Omgaan met roddelen.
  • 29 november, maandagavond 19.30 - 21.30: De angel uit boosheid halen.
  • 22 december, woensdagavond 19.30 - 21.30:Harmonie in jezelf en in je contacten bewerkstelligen.

Oordelen ontvangen: Wat doe je als een ander een oordeel naar je uit?  Kan je het horen als een slecht verpakt verzoek? Trek je je terug of ga je terug vechten? Tijdens dit zoom café ontdek je de gewoontes die je hebt en wat jij kan doen om verbinding te houden, met jezelf en de ander.

Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?: We hebben allemaal zo onze gedachten waardoor we het soms nalaten om dat te vragen wat ons leven zou verrijken. Als je je bewust wordt van de behoefte die je ook vervult door je verzoek bij je te houden kan er helderheid en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Kom je mee oefenen met bewust worden wat voor jou belangrijk is en hoe je daar vorm aan kan geven?

Sorry zeggen op een verbindende manier: We doen allemaal wel eens dingen waar we later spijt van hebben. Alles wat je deed, deed je om een behoefte te vervullen. Het kan zijn dat je later de consequenties van je actie inziet. Tijdens dit GC zoom café gaan we kijken hoe je de relatie op een verbindende manier kan herstellen.

Omgaan met roddelen: Roddelen is meestal een manier om je ongenoegen over iets te uiten. Het is een uitlaatklep voor frustratie en genereert vaak nieuwe problemen. Vanavond kijken we naar de functie van roddelen en hoe je die constructief kan aanwenden. Ook oefenen we met hoe je kan reageren als iemand roddelt.

De angel uit boosheid halen: In je dagelijkse leven kom je allerlei situaties tegen waarin je geïrriteerd of boos bent. Terecht vind je vaak en als het even kan zoek je medestanders. Is er ook iets anders mogelijk? Waar komt je boosheid vandaan? Hoe kan je deze zo communiceren dat er verbinding ontstaat met de ander ipv verwijdering. Kom het ontdekken in dit GC zoom café.

Harmonie in jezelf en in je contacten bewerkstelligen: Harmonie als een verlangen van ons eigen hart, in alle hoogte- en dieptepunten van ons leven, in de praktijk van alledag. De vrede diep vanbinnen maakt het heel licht om opnieuw op weg te gaan, als tegenslag of ontmoediging op je schouders drukt. Hoe kan jij in harmonie terug kijken op dit jaar? Wat kan jij doen om bij te dragen aan harmonie?

Kosten en locatie Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Het café heeft een open tarief. Na afloop bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een betaalverzoek. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijeenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

"Ik vind de online sessies heel waardevol. Ik heb er al veel uit geleerd. Dank je wel hiervoor!" Groetjes Carine

 

Agenda

28.09.2021
GC Zoom cafe: Wat weerhoudt je van het doen van een verzoek?

18.10.2021
GC Zoom cafe: Sorry zeggen op een verbindende manier

09.11.2021
GC Zoom cafe: Omgaan met roddelen

29.11.2021
GC Zoom cafe: De angel uit boosheid halen

22.12.2021
GC Zoom cafe: Harmonie in jezelf en in je relaties bewerkstelligen

Inschrijven