Geweldloze Communicatie Zoomcafé

Wat in april begon als een experiment tijdens Corona, krijgt in het najaar een vervolg: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schoven aan in het café en gingen geïnspireerd weer door.

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoomcafé. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben ieder een eigen thema. Je kan aan een hele serie meedoen of kiezen voor losse momenten die jou passen.

  • 9 september, woensdagavond 19.30 - 21.30: Verbinden met jezelf
  • 29 september, dinsdagavond 19.30 - 21.30: Oordelen vertalen naar Verbindende Communicatie
  • 12 oktober, maandagavond 19.30 - 21.30: Heldere verzoeken doen
  • 2 november, maandagavond 19.30 - 21.30: Verschillende manieren van luisteren
  • 25 november, woensdagavond 19.30 -21.30: Empathisch reageren
  • 16 december, woensdagavond 19.30 -21.30: Een nee ontvangen

Inhoud van de diverse thema's

Verbinden met jezelf: Hoe gaat het met je? Waar gaat het jou om? Zomaar wat vragen die regelmatig de revue passeren. Om daar op te antwoorden heb je het nodig naar binnen te gaan. Wat leeft er in mij? De elementen van Geweldloze Communicatie helpen je om (weer) in contact te komen met jezelf. Als je contact hebt met jouw verlangen (je behoefte) kan je ook zien dat er verschillende strategieën mogelijk zijn om deze behoefte in te vullen.  Kom je mee oefenen?

Oordelen vertalen naar Verbindende Communicatie: We zijn heel erg gewend om in oordelen te denken en te praten. Onze oordelen geven wel weer wat we ervan vinden en helpen vaak niet om echt contact te maken. Achter elk oordeel schuilt een behoefte. Wanneer we daar eerst contact mee maken en dat uiten ontstaat er meer begrip en verbinding. Op deze avond gaan we daar op verschillende manieren mee aan de slag.

Heldere verzoeken doen: Wanneer je een helder verzoek doet, waarbij je ook jouw behoefte benoemd, kan de ander zich daar makkelijker mee verbinden. Er is ook meer ruimte voor alternatieven als je weet welke behoefte je wilt vervullen. We gaan de ruis en / of de donkere hoeken uit de verzoeken halen om zo tot helderheid te komen.

Verschillende manieren van luisteren: Hoe je luistert heeft invloed op hoe je reageert. Als de ander met oordelen komt, kan je daar in mee gaan door terug te vechten of jezelf terug te trekken. Je kan ook de elementen van Geweldloze Communicatie toepassen en zo vanuit verbinding reageren. Er ontstaat dan een ander gesprek. We gaan de diverse vormen van luisteren en reageren onderzoeken in deze 2 uur.

Empathisch reageren: 'Als je leert om empathisch in contact te komen met andere mensen, hoor je steeds schoonheid uit hun mond komen.' Marschall B Rosenberg. Door met empathie te luisteren ontstaat er meer begrip en mildheid, zowel naar jezelf als naar de ander.

Een 'nee' ontvangen: Als de ander nee zegt op je verzoek lijkt het alsof het dan klaar is en er niets meer mogelijk is. Dit is juist het moment waarop je verbinding kan maken. Een 'nee' is altijd een 'ja' tegen iets anders. Daar gaan we deze bijeenkomst naar kijken. Hoe doe je dat en wat levert dat je op.
 

Kosten en locatie Zoom café Geweldloze Communicatie

Het café heeft een open tarief. Na afloop bepaal je zelf hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen. Je kan dit doen door een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een tikkie. De informatie hiervoor krijg je in de bevestiging.
Een dag van te voren ontvang je een link voor de betreffende bijenkomst en het materiaal dat in die bijeenkomst wordt gebruikt. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.
Je volgt het café op je eigen plek thuis, op de bank, in je werkkamer, of waar jij maar kiest.

Voor wie

Voor iedereen die wil kennismaken met Geweldloze Communicatie of zijn/haar ervaringen en kennis wil verdiepen of opfrissen.

Reactie van deelnemers

“Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

"Ik vind het verrassend hoe ik vast kan lopen in de materie en dat aan het eind van de avond alle stukjes dan toch in elkaar vallen en ik de avond afsluit met meer helderheid en nieuwe mogelijkheden. "

 

Agenda

29.09.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema oordelen vertalen naar Verbindende Communicatie

12.10.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema heldere verzoeken doen

02.11.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema verschillende manieren van luisteren

25.11.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema empathisch reageren

16.12.2020
Geweldloze Communicatie zoom café. Thema een 'nee' ontvangen

Inschrijven