De kracht van empathisch reageren 14 december 2024.

Mededogen of empathie lijkt soms wel de paraplu waaronder alle Geweldloze Communicatie plaats vindt. Zonder mededogen is het lastig om verbinding en contact te ervaren, zowel met jezelf als met de ander.

Als je leert om empathisch in contact te komen met andere mensen, hoor je steeds schoonheid uit hun mond komen. Marschall B Rosenberg.

Wat levert een dag empathisch luisteren je op?

•    Je krijgt inzicht in wat de jakhals je te zeggen heeft, zodat je contact kan houden met wat voor jou van belang is.
•    Je krijgt inzicht in jouw aandeel in je relaties, zowel privé als op je werk.
•    Je wordt je bewust dat je niet verantwoordelijk bent voor de gevoelens van de ander terwijl je wel in contact kan blijven.
•    En daarbij zie je ook dat de ander niet verantwoordelijk is voor jouw gevoelens.
•    Er ontstaat mildheid naar jezelf en naar de ander.

Hoe ziet de dag eruit?

We gaan op verschillende manieren oefenen met empathisch luisteren. Je oefent zowel met eigen situaties als diverse voorbeelden.
Waar nodig gebruiken we het Grok spel of andere materialen ter ondersteuning.

Kosten en locatie De kracht van empathie

Deze verdiepingsdag heeft een open tarief. Zo wil ik bijdragen dat iedereen mee kan doen. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie en catering. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.

De vaste lasten voor de verdiepingsdag zijn: € 35,-. Dit zijn de kosten voor locatie, hand-out, koffie/thee met wat lekkers, fruit, soep tijdens de lunch. Daarnaast bepaal je zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.

Locatie: Troelstraweg 79, De Bilt. Of een andere locatie in de omgeving.

Wil je vanuit mededogen contact kunnen maken zowel met jezelf als de ander?

Zodat er mildheid en ruimte ontstaat, waardoor er begrip en waardering kan komen.  Kom dan naar deze dag vol empathie. Geef jezelf de ruimte om te oefenen samen met anderen. Je doet het wel zelf en je hoeft het niet alleen te oefenen. Samen kan je plezier hebben en elkaar aanvullen.

Datum: 14 december 2024
Tijdsinvestering: Contacturen 6. Naast de contacturen, zijn er geen verdere opdrachten.
Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Troelstraweg 79, De Bilt
Aantal deelnemers: 3 tot 12
Voor wie: Voor iedereen die zijn ervaringen en kennis van Geweldloze Communicatie wil verdiepen of opfrissen. Het verzoek is dat je minimaal 1 dag training bij mij of een collega hebt gevolgd.

Agenda

03.09.2024
Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

28.09.2024
Jaartraining Kleur bekennen 10

16.11.2024
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

14.12.2024
De kracht van empathie

Inschrijven