Tip van de week 38 » Inleven in de 'vijand'

"We hebben meer kans dat onze behoeften vervuld worden als we ons voldoende open stellen om de behoeften van anderen te horen en ons ermee te verbinden." - Ike Lasater, Woorden die werken op de werkplek.

In week 36 is gesproken over het gebruik van stille empathie om je te verbinden met je behoeften achter een vijandbeeld dat je zou kunnen hebben voor iemand die de leiding heeft op je werk. Ter voltooiing van dit proces, is het belangrijk om je ook in te leven in de "vijand" zelf.

Laten we zeggen dat je iemand ziet als een ‘pietlut.’ Je zou kunnen ontdekken dat achter dit oordeel je eigen behoeften aan autonomie en vertrouwen zit. Je weet dat je veel creatiever werkt en veel betere resultaten haalt als je zelfstandig kunt werken aan uw eigen. En je wilt dat je baas vertrouwt dat je doorgaat met je werk.

Om er nu aan te werken dat vijandbeeld in zijn geheel te transformeren, is het belangrijk om je te verbinden met de behoeften van je baas die jij interpreteert als zijn ‘pietluttig’ strategie. Als je onderzoekt wat hij misschien nodig heeft, ontdek ook hoe je eigen gemoedstoestand en fysieke aanwezigheid kan verschuiven. Je kunt zelfs merken dat het vijandbeeld wegvalt en in plaats daarvan begin je een mens te zien die voor je staat.

Oefening voor deze week

Maak in de komende week een bewuste poging om zelfs subtiele vijandbeelden die je hebt in de richting van collega's of leidinggevenden op het werk te herkennen. Ontdek het proces van stille empathie en empathie en zie hoe het kan leiden tot nieuwe mogelijkheden voor je relatie met de persoon in kwestie.