Tip van de week 7 » Als het niet werkt

Geweldloze Communicatie is geen toverstaf waarmee je kunt zwaaien als je bang bent dat de persoon met wie je praat je niet hoort op de manier waarop je dat wilt. " - Ike Lasater, Woorden die werken op de werkplek

Ike Lasater, auteur van Woorden die werken op de werkplek zegt het goed: "Geweldloze Communicatie is geen toverstaf waarmee je kunt zwaaien als je bang bent dat de persoon met wie je praat je niet hoort op de manier waarop je dat wilt. "

Het feit is dat als je je Geweldloze Communicatie vaardigheden en bewustzijn opbouwt, er veel momenten zullen zijn waar je "beste GC" niet de resultaten geven waarop je had gehoopt. Misschien zelfs het tegenovergestelde.

Zelfempathie en stille empathie kan een krachtig middel zijn om je opnieuw te verbinden met je intentie in vrijwel elke situatie. Ze helpen je uit die ongemakkelijk en zeer onproductief gedachten die vaak voortkomen uit frustratie. Zoals "Die Geweldloze Communicatie werkt gewoon niet," of "Waarom is dit zo moeilijk," of  "Waarom hoort niemand me?”

Met zelfempathie stille empathie, kun je andere manieren om je behoeften te vervullen ontdekken, of je kunt zelfs besluiten dat je het nodig hebt om uit de situatie te stappen. Hoe dan ook, jezelf opnieuw verbinden met je fundamentele menselijke behoeften brengt je weer terug dat je je bewust bent dat je kunt keizen.

Oefening voor deze week
Merk je dat je gefrustreerd  bent door je vooruitgang met GC? Pauzeer dan regelmatig en geef jezelf empathie of stille empathie. Merk je een verschil in je gevoel van hoop en betrokkenheid bij het proces?