Tip van de week 48 » Mag ik je onderbreken?

"Je behoeften weten voordat je iemand onderbreekt helpt dat je weet wat je wilt vraagt." - Ike Lasater, Woorden die werken op de werkplek

 De tip van vorige week suggereerde om te pauzeren voordat je in een vergadering onderbreekt, om je intentie en de behoeften die je probeert te vervullen met een dergelijke actie, duidelijke te krijgen. Laten we dit concept een beetje verder uitwerken.

"Je behoeften weten helpt je dat je weet wat je zal vragen; de persoon die spreekt kan in eerste instantie geïrriteerd zijn als je onderbreekt, dus je wilt een specifieke verbindingsverzoek hebben, misschien zelfs gekoppeld aan je behoeften," zegt Ike Lasater, auteur van Woorden die werken op de werkplek.

Bijvoorbeeld, als een persoon veel langer heeft gesproken dan waarvan je kon genieten, kun je vragen wat zij wil dat de groep doet met de informatie die ze gedeeld heeft. Met andere woorden, je vraagt haar om haar verzoek aan de groep te verduidelijken.

Wees erop voorbereid dat je onderbreking in eerste instantie kan worden ontvangen met irritatie of zelfs verwarring, en dit komt vaak voort uit ons verlangen om te worden gehoord. In andere gevallen kan de persoon denken dat ze al een verzoek aan de groep gedaan heeft, terwijl de werkelijkheid is dat de groep slechts een reeks waarnemingen of ideeën gehoord heeft.

Probeer na te denken wat je de persoon tot nu toe hebt horen zeggen. Dit herkaderen zal haar waarschijnlijk helpen naar de essentie van haar boodschap, geef haar een kans om verder te verduidelijken, of het vertrouwen dat ze inderdaad is gehoord. Hoe dan ook, beide zijn waarschijnlijk ondersteunend om met het gesprek verder te gaan op een manier die beter voldoet aan ieders wensen.

Oefening voor deze week

Vind deze week een kans om te oefenen om terug te geven wat je gehoord hebt dat iemand zei. Let op hun reactie en waar het je gesprek brengt.