Verdiepingsdag Spelen met grenzen 17 februari 2024

Stel je voor….
...dat je helder en respectvol je grens kunt aangeven. Vanuit innerlijke kracht. In positieve actietaal. En dat je andermans grenzen net zo zou respecteren. Hoe zou je leven er dan uitzien?

Op deze verdiepingsdag kan jij gaan spelen met je grenzen. Wat is het effect op de relatie als jij ‘nee’ zegt of als de ander ‘nee’ zegt? Met behulp van de elementen van Geweldloze Communicatie ga je ontdekken wat de behoeften zijn achter jouw grenzen en of jouw grens op de ‘goede plek’ ligt of dat je die wil verschuiven.  Er is geen verbinding als we elkaar niet ontmoeten en dat kan spannend zijn. We oefenen met het aangeven en ontvangen van grenzen op zo'n manier dat er contact kan blijven.
Grenzen hoeven geen belemmering te zijn. Grenzen aangeven geeft ruimte en rust ook al lijkt dat soms paradoxaal.

Deze dag is voor

  • iedereen die zich wil verdiepen in hoe je in contact kan blijven en toch ook duidelijk aan kan geven hoe het voor jou is.
  • Of hoe doe je dat nu als de ander wel heel erg duidelijk zijn/haar grens aangeeft? Hoe kan je daar Geweldloos op reageren? Wat kan jij doen om tot iets te komen waar je beiden blij van wordt?
  • En hoe zit het met jezelf? Stel je grenzen voor jezelf of ben je grenzeloos? Welke behoefte vervul je door grenzen aan te geven?
    Vragen waar je mee bezig gaat en antwoorden op ontdekt.

Ik reik een kader aan, waardoor wat je doet ook ergens invalt.

  • Je krijgt inzicht in hoe relaties werken.
  • Je ontdekt dat grenzen niet alleen een barrière zijn, maar ook vrijheid geven.
  • Je wordt je bewust welke invloed je stem en lichaamstaal hebben.

Deze dag is een afwisseling tussen inzichten, oefenen en uitwisselen.
Je oefent met je eigen onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

Een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan

Loesje

Verzoek

Omdat dit een verdiepingstraining is, is het verzoek dat je al een training Geweldloze Communicatie gevolgd hebt, bij mij of een andere trainer. Bij twijfel kan je altijd even contact met me opnemen.

Kosten en locatie Verdiepingsdag Geweldloze Communicatie Omgaan met grenzen

Deze training heeft een open tarief. Zo hou ik de training toegankelijk voor ieders budget. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie, drinken en fruit. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.

De vaste lasten voor de training zijn: € 35,-. Dit zijn de kosten voor locatie, hand-out, koffie/thee met wat lekkers, fruit, soep tijdens de lunch. Daarnaast bepaal je zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Tijdsinvestering: Contacturen 6 Naast de contacturen, zijn er geen verdere opdrachten.
Locatie: Troelstraweg 79 in De Bilt. Mochten er meer deelnemers zijn, kan deze locatie wijzigen. Het zal altijd in de buurt van De Bilt zijn.
Aantal deelnemers: 3 tot 12.

Reacties van deelnemers bij vorige omgaan met grenzen

“Deze training was een schot in de roos voor mij. Er zaten ook enkele erg
waardevolle oefeningen in vanuit de  achtergrond van lichaamswerk van Monie”

“Monie droeg mildheid en de waarde van kleine stapjes uit, en dat was heel helpend.”

Lees hier een artikel uit psychologie magazine uit 2014 over omgaan met grenzen