Tip van de week 40 » Er is niets gemakkelijks aan

Als we verwachten dat een interactie moeilijk zou kunnen zijn, zijn er stappen die we kunnen nemen om het contact aan te gaan met de andere persoon op een manier die meer voldoening geeft. " - Ike Lasater, Woorden die werken op de werkplek

Je kent die typische "moeilijke werk gesprekken"? De interacties waar niemand echt van geniet, maar die vaak worden beschouwd als "iets wat erbij hoort"? Of misschien is het een gesprek waarvan je voelt dat je "het moet doen" naar aanleiding van een conflict dat echt van invloed is op de productiviteit?

Zou willen dat je dit soort gesprekken met een beetje meer vertrouwen tegemoet kon zien?

"Als we verwachten dat een interactie moeilijk zou kunnen zijn, zijn er stappen die we kunnen nemen om het contact aan te gaan met de andere persoon op een manier die meer voldoening geeft", zegt Ike Lasater, auteur van Woorden die werken op de werkplak. Probeer de volgende stappen:

Stap 1: Pak je vijandbeelden aan
Zorg ervoor dat je open bent voor de mogelijkheid in het gesprek door ervoor te zorgen dat je geen vijandbeelden hebt.

Stap 2: Oefen het gesprek met een rollenspel
Als je je zorgen maakt om getriggerd te worden tijdens het gesprek, oefen dan hardop met een vertrouwde vriend of collega. Oefen met het reageren op een aantal mogelijke uitspraken die de andere partij zou kunnen zeggen die je waarschijnlijk triggeren.

Stap 3: Geef jezelf wat empathie
Denk hieraan als een korte meditatie om jezelf terug te brengen naar je hart en natuurlijke staat van mededogen. Je zult versteld staan hoe deze eenvoudige stap een aanzienlijke invloed kan hebben op je vermogen om verbonden te blijven met de behoefte van de andere persoon, hoe moeilijk het gesprek ook is.

Oefening voor deze week

Komt er een moeilijk gesprek aan? Probeer dan komende week de bovenstaande stappen. Als je dat doet, vraag jezelf af: Begint er iets te verschuiven in je vertrouwen of je gemak als je aan het gesprek denkt?