Terug naar Nieuwsbrief / Archief

08.07.2020
Zomer 2020

Door het coronavirus ziet de zomervakantie er voor veel mensen anders uit. Ook mijn vakantie is geannuleerd. Ik ben dan blij dat ik de elementen van Geweldloze Communicatie kan gebruiken om te ervaren wat het met me doet. Zelfverbinding en rouwen zijn dan belangrijke elementen, want ik had me verheugd op 3 weken fietsen!

En als ik dan in zelfverbinding voel waar het mij om gaat, kunnen er ook weer nieuwe mogelijkheden komen. Vakantie is voor mij:

  • Afstand nemen van mijn dagelijkse werk, (dat lukt niet altijd hoor). 

  • Nieuwe dingen ontdekken. 

  • Inspiratie opdoen. 

Nu ik dat weer weet, kan ik andere strategieën bedenken. Dat doe ik door een fietstocht door Nederland te maken en een paar keer bij ijssalon IJspressie in Almere te werken. Ik heb eerder het team daar begeleid in het gebruiken van Geweldloze Communicatie onderling en naar  hun klanten. Ik heb vaak een verlangen gehad om wel eens in de horeca te werken en het is er nooit van gekomen. Nu gaat dat gebeuren. Ik ben benieuwd wat het me oplevert.

Je kan nog meedoen

In september start ik voor de 6e keer met de jaartraining Kleur bekennen. Ik geniet ervan om gedurende 9 maanden mensen te ondersteunen om steeds vaardiger te worden in Geweldloze Communicatie. Tijdens de training werkt iedereen aan zijn/haar eigen thema’s. Naast Geweldloze Communicatie, maak ik gebruik van elementen van het lichaamswerk om je te ondersteunen om meer contact met je gevoel en de behoefte te maken. Een paar deelnemers van het afgelopen jaar schreven deze reacties:

“Ik durf mezelf in al mijn kwetsbaarheid te laten zien en ik ervaar die ruimte door jouw uitnodiging en openheid. ”

“Ik zie jou als een eerlijk, kundig en helder/duidelijk persoon. Ik waardeer enorm hoe je met vragen en feedback om gaat en daarbij ook eerlijk aangeeft hoe dingen voor jou zijn. Dat voorziet in mijn behoefte aan inspiratie en groei. Daarnaast zie ik je als een zorgvuldig en zorgzaam mens, de mooie kaartjes/de heldere communicatie ook zo via de mail rondom Corona, en de liefdevol bereide maaltijd. Dat voorziet in mijn behoefte aan aandacht.”

 

Gezin in verbinding  11 t/m 13 september

 

 

 

 

Er is nog plaats voor
3 gezinnen

Door het coronavirus hebben we deze training naar het najaar verplaatst. Mijn co-trainer Peter van Kempen en ik zijn nog volop bezig om het programma te herschrijven, waar we de zomer voor gebruiken!
De training Gezin in Verbinding brengt jullie in 2,5 dag meer verbinding, samenwerking en plezier:

  • Jullie zullen meer in verbinding blijven.

  • Jullie leren echt naar elkaar te luisteren.

  • Jullie band zal verbeteren.

  • Kinderen voelen zich veiliger om zich uit te spreken.

  • Oordelen en verwijten leren jullie te vertalen naar verbindende taal.

Datum: 11 september 18.00 uur t/m 13 september 17.00 uur.
Locatie: De Verdieping in Groenekan (vlakbij Utrecht).
Kosten naar draagkracht: Volwassenen: €295,- tot € 200,- pp. Kinderen €225,-  tot €150,- pp. Inclusief materiaal, koffie/thee, lekkers, 2x lunch en 2x avondmaaltijd. Na afloop 6 weken een mail ter ondersteuning.
Wil je ook aan de slag met jouw gezin? Meer informatie

Ervaringen van deelnemers van vorige trainingen:
“Ik ben ontzettend blij dat ik gc heb ontdekt, en ben me nu meer bewust van de boodschap achter het oordeel bij mijzelf of mijn kind. Dit haalt vaak de angel eruit. En ook hier geldt: oefenen, oefenen, oefenen .

“De afwisseling tussen theorie, persoonlijke oefening in het gezin en evaluatie in groep heb ik als waardevol ervaren.  Het geeft enerzijds veiligheid bij het oefenen en anderzijds verrijkend inzicht bij de nabespreking in de groep.

Ook na de zomer: online oefenen met Geweldloze Communicatie

Wat in april begon als een experiment tijdens Corona, krijgt in het najaar een vervolg: online oefenen in het Geweldloze Communicatie Zoom café. Zowel mensen mét als zonder ervaring schoven aan in het café en  gingen geïnspireerd weer door.

Zoals een van de deelnemers aangaf: “Een laagdrempelige manier om kennis te maken of te blijven oefenen. Geen reistijd, geen oppas regelen en afstand is geen probleem.”

Ik was zelf verheugd over hoe goed het lukt om samen de diepte in te gaan. Ik blijf daarom ook in het najaar om de week het GC Zoom café aanbieden.
Data: 9 & 29 sept, 12 okt, 2 en 25 nov, 16 dec. Steeds van 19.30 - 21.30.
Alle thema's vind je op de site.

‘Gewone’ trainingen gaan weer van start!

We mogen weer! Ook al geniet ik van de mogelijkheden die online training geeft, ik ben ook opgelucht dat ik weer ‘gewone’ trainingen kan geven.

Kleinere groepen, intensiever oefenen.
Natuurlijk houd ik me aan de richtlijnen van het RIVM . Daardoor zullen de groepen wat kleiner zijn. Dat geeft je de unieke mogelijkheid om intensief te oefenen.

Wil je deelnemen aan een training?
Er is nog plek in de volgende trainingen:
•    Introductiedag op:  5 september of 7 november
•    Basistraining op: 10 en 11 okt. of 21 en 22 nov.
•    Avondcursus via de Volksuni. Utrecht: start 16 sept.
•    Verdiepingsavondcursus:  start 1 sept. (6x)
•    Dansvloerendag (verdieping): op 3 oktober:
•    De kracht van empathie (verdieping) op 17 oktober

 

Volg me ook op Facebook

Heb je mijn pagina op Facebook al eens bezocht? Met ondersteuning van Eline Buijs (van Bruis online) ben ik hier weer wat actiever op geworden. Je vindt er inspiratie en tips rondom Geweldloze Communicatie en aankondigingen van trainingen.
Heb je een onderwerp waar je graag van wilt dat ik daar een keer een blog over schrijf, laat het me weten in een reactie op deze mail!
 

Nieuwe aanwinst in de webwinkel

Ik dacht dat ik alle boeken wel had in de webwinkel en ontdekte dat dit boek, dat toch al jaren in mijn boekenkast staat en dat ik regelmatig nog raadpleeg, niet aanwezig was. Vanaf nu dus wel verkrijgbaar.

 Zorg je alleen voor anderen of ook voor jezelf? - Regine Herbig
Dit boekje start met een korte uitleg van Geweldloze Communicatie waarbij Regine duidelijk laat zien hoe gevoelens naar behoeften verwijzen. En dat deze op veel verschillende manier zijn in te vullen, een waaier aan strategieën, zoals de takken van een boom noemt zij het. Vervolgens staan er ook verschillende oefeningen in die je ondersteunen om in het contact met je gevoelens te komen of te blijven. Wil je een liefdevolle relatie met jezelf en in balans zijn tussen geven en nemen? Dan is dit boek een aanrader. 

Geweldloze Communicatie in het nieuws


In het AD stonden een paar artikelen over communicatie thuis. Begin mei werd in een van deze artikelen naar Geweldloze Communicatie verwezen.  Het doet me deugd dat steeds meer mensen de waarde van op een andere manier communiceren inzien. Wil je het hele artikel lezen? Volg de link. 

Ik wens jullie allemaal een vakantie waarin je tot rust kan komen en nieuwe energie en inspiratie opdoet voor de komende periode, hoe je die tijd ook gaat invullen.