Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie - voor iedereen die regelmatig stil wil staan bij wat je al geleerd hebt. Start 26 september.

Je bent al bekend bent met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg en wilt je vaardigheden vergroten. Je bent geraakt door de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie en weet ook dat je tijd nodig hebt om je deze stijl van communiceren volledig eigen te maken. Je bent bereid daarvoor te oefenen en ziet de meerwaarde van het samen oefenen en ontdekken.

Oefenen met eigen situaties

Tijdens de bijeenkomsten draag ik thema's aan die je ondersteunen om je vaardigheden te vergroten. Daarnaast kan je als deelnemer persoonlijke situaties inbrengen waar je mee wilt oefenen. We gebruiken rollenspelen om te oefenen hoe je anders had kunnen reageren, of om met mededogen naar jezelf te luisteren. Door langer stil te staan bij een situatie zie je steeds meer mogelijkheden om anders te reageren. Door deze verschillende mogelijkheden uit te proberen, ontdek je welke bij jou past en vergroot je je vaardigheden. Waar nodig gebruiken we andere oefenvormen (bv dansvloeren) in plaats van rollenspelen. Samen maken we de inhoud van de avond. De nadruk zal steeds liggen op samen oefenen.

Hoe ziet de avondverdiepingscursus Geweldloze Communicatie eruit?

We komen in het najaar 6x per elkaar op dinsdagavond van 19.30 – 21.30.
Tussen de bijeenkomsten door kan je contact hebben met een maatje van de groep om verder te oefenen. Je krijgt ook oefeningen mee om er thuis mee bezig te blijven.

Kosten en locatie avondverdiepinsgcursus Geweldloze Communicatie

Deze cursus heeft een open tarief. Zo hou ik de training toegankelijk voor ieder budget. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie en catering. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.
Mocht jouw werkgever jouw cursus vergoeden, dan stel ik een tarief tussen de € 600,- en € 450,- voor. Voor bedrijven werk ik met een glijdende schaal, zodat zij ruimte hebben om te kijken wat binnen hun mogelijkheden past. Tevens heb ik het vertrouwen dat daarin ook mijn inzet en kwaliteit die ik in de training geef erkend zal worden.

De vaste lasten voor de oefengroep zijn: € 30,-. Inclusief: Koffie/thee met wat lekkers en een hand-out. Daarnaast bepaal je dus zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Locatie: Troelstraweg 79, De Bilt.

Wil je Geweldloze Communicatie meer in de praktijk brengen?

Zodat je steeds beter leert om jezelf te verwoorden en in verbinding te blijven met de ander?  Neem dan dit najaar de tijd voor de avondcursus om met een vast groep mensen verder te oefenen en vaardiger te worden in Geweldloos Communiceren.

Meld je aan

Tijdsinvestering: Naast de 5 bijeenkomsten krijg je materiaal  mee om thuis verder te oefenen. Daarnaast vraag ik je ook om regelmatig contact te houden met een maatje. Dat is een andere mogelijkheid om je vaardigheden te verdiepen. Dit is optioneel. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen. Dan ook kan het zinvol zijn om mee te doen met deze avondcursus. Als je tussen de bijeenkomsten 1x per 3 weken contact hebt met je maatje en een korte oefening doet, zoals ik die aanbied,  zal de tijdsinvestering ongeveer 30 uur in totaal zijn.

Data najaar: 26 sept. - 17 okt - 7 & 28 nov. - 19 dec.
Tijdstip: 19.30 - 21.30

Aantal deelnemers: 3 tot 6
Door je aan te melden verbind je je voor de hele cyclus en betaalt de onkosten daarvoor. Je eigen bijdrage voor de bijeenkomsten bepaal je zelf.

Agenda

30.09.2023
Jaartraining Kleur bekennen 9

02.12.2023
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

20.04.2024
De kracht van empathie

Inschrijven