Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie - Dansvloeren. Start 30 januari.

Je bent al bekend bent met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg en wilt je vaardigheden vergroten. Je bent geraakt door de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie en weet ook dat je tijd nodig hebt om je deze stijl van communiceren volledig eigen te maken. Je bent bereid daarvoor te oefenen en ziet de meerwaarde van het samen oefenen en ontdekken.

Wat zijn de Geweldloze Communicatie Dansvloeren?

De Dansvloeren zijn kaarten van het proces van Geweldloze Communicatie. Door door het proces te lopen ervaar je een verdieping en maak je meer contact met wat er in jou leeft. Op die manier kan je de behoefte en het gevoel echt ervaren in plaats van vanuit je denken deze te uiten. De kaarten gebruik je als een dans, waarbij je heen en weer kan gaan. Het is geen lineair proces, waarbij het er om gaat om zo snel mogelijk bij het einde te zijn. Door zo te dansen ontdek je de mogelijkheden om in contact te blijven met jezelf of met de ander en je ontdekt de verschillende lagen die er in een gesprek kunnen zitten.

Hoe ziet de GC Dansvloeren verdiepingsavondcursus eruit?

We komen in het voorjaar 6x per elkaar op dinsdagavond van 19.30 – 21.30.
Op elke avond zullen we aandacht besteden aan een specifieke dans. Er is een voorbeeld van de dans en daarna ga je met iemand deze dans zelf uitproberen. Na afloop bespreken we wat je eruit gehaald hebt en zetten puntjes op de i. Tijdens het voorjaar zullen we de volgende dansen doen:

  • De zelfempathiedans - Deze dans is een manier om jezelf mededogen te geven in verband met iets dat je wilt vieren of dat pijnlijk voor je is. Het onderwerp kan persoonlijk, interpersoonlijk, politiek of spiritueel zijn. Door deze dans te doen kan je helderheid krijgen in een situatie. Als je deze dans regelmatig uitvoert, zal je vermogen groeien om zelf tot mededogen voor jezelf te komen op elk moment van je leven.
  • De 'Ja - nee' dans - Deze dans is nuttig als je een innerlijk conflict voelt over een keuze die je wilt maken. Het helpt je in contact te komen met je behoeften en deze mee te nemen in je besluitvorming. Daarmee vergroot je de waarschijnlijkheid dat je keuzen vervullend zullen zijn. De dans heft de ogenschijnlijke 'of-of’ tegenstelling in je beslissing op en moedigt het ontstaan van een 'en-en' oplossing aan.
  • De 'woede/schaamte dans' - Deze dans helpt je als je beseft dat je boos bent en als je het innerlijke werk wilt doen om je woede te transformeren. Of als je schuld, schaamte of depressie voelt. De bedoeling is niet om van de energie van die gevoelens af te komen, maar deze te transformeren in energie die je constructief, geweldloos kunt aanwenden.
  • De 13 stappen dans - De 13 Stappen Dans biedt je een manier om bewust, in een dialoog te bewegen tussen innerlijke en uiterlijke processen. Het ‘innerlijke proces’ verwijst naar alles dat in jezelf plaatsvindt, bijvoorbeeld wanneer je contact maakt met jezelf. Het uiterlijke of externe proces vindt plaats wanneer je je aandacht richt op je verbinding met een andere persoon, zowel als je je tegenover de ander wilt uiten als dat je naar de ander wilt luisteren.
  • De 'Opvoeder/kiezer dans' - Deze dans is een dans om een innerlijk proces te doen dat je in staat stelt je met jezelf te verzoenen over iets dat je deed, of zei waarvan je wenst dat je dat niet had gedaan. Het geeft je helderheid en inzicht.
  • De 'Transformeren van de pijn van de onvervulde behoefte naar de schoonheid van de behoefte' dans. Deze dans is gebaseerd op het werk van Robert Gonzales en geeft je de mogelijkheid om diep zittende pijn die je voelt naar aanleiding van een gebeurtenis te transformeren naar helderheid, compassie en kracht.

Tussen de bijeenkomsten door kan je contact hebben met een maatje van de groep om verder te oefenen.

Na afloop is er de mogelijkheid om zelf dansvloeren aan te schaffen. De prijs van een dansvloer is dan € 20,- per stuk. (normale prijs € 27,50) Je ontvangt een gelamineerde set in een enveloptas.

Kosten en locatie verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

Deze cursus heeft een open tarief. Zo hou ik de training toegankelijk voor ieder budget. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie en catering. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.
Mocht jouw werkgever jouw cursus vergoeden, dan stel ik een tarief tussen de € 600,- en € 450,- voor. Voor bedrijven werk ik met een glijdende schaal, zodat zij ruimte hebben om te kijken wat binnen hun mogelijkheden past. Tevens heb ik het vertrouwen dat daarin ook mijn inzet en kwaliteit die ik in de training geef erkend zal worden.

De vaste lasten voor de oefengroep zijn: € 35,-. Inclusief: Koffie/thee met wat lekkers en een hand-out. Daarnaast bepaal je dus zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Locatie: Troelstraweg 79, De Bilt.

Wil je Geweldloze Communicatie meer in de praktijk brengen?

Zodat je steeds beter leert om jezelf te verwoorden en in verbinding te blijven met de ander?  Neem dan dit voorjaar de tijd voor de avondcursus om met een vast groep mensen verder te oefenen en vaardiger te worden in Geweldloos Communiceren.

Meld je aan

Tijdsinvestering: Naast de 6 bijeenkomsten krijg je materiaal  mee om thuis verder te oefenen. Daarnaast vraag ik je ook om regelmatig contact te houden met een maatje. Dat is een andere mogelijkheid om je vaardigheden te verdiepen. Dit is optioneel. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen. Dan ook kan het zinvol zijn om mee te doen met deze avondcursus. Als je tussen de bijeenkomsten 1x per 3 weken contact hebt met je maatje en een korte oefening doet, zoals ik die aanbied,  zal de tijdsinvestering ongeveer 30 uur in totaal zijn.

Data voorjaar: 30 jan. - 20 febr - 12 mrt. - 2 & 23 apr. - 7 mei.
Tijdstip: 19.30 - 21.30

Aantal deelnemers: 3 tot 6
Door je aan te melden verbind je je voor de hele cyclus en betaalt de onkosten daarvoor. Je eigen bijdrage voor de bijeenkomsten bepaal je zelf.

Agenda

28.09.2024
Jaartraining Kleur bekennen 10

16.11.2024
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

14.12.2024
De kracht van empathie

Inschrijven