Gezin in verbinding 29 t/m 31 mei 2025

Training Geweldloze Communicatie voor volwassenen en kinderen

 

Gezin in Verbinding is een training Geweldloze Communicatie voor volwassenen en (klein)kinderen. Er is veel ruimte om met het eigen gezin en andere gezinnen te oefenen aan jullie communicatie.

 

Je wilt graag een harmonieus gezin.

Waarin ouders en kinderen zich veilig en begrepen voelen. Waarin aandacht is voor elkaar. Waarin rust, lichtheid en plezier is.  

 

De realiteit in gezinnen ziet er soms anders uit.

Kleine alledaagse situaties monden uit in ruzie. Jullie leven langs elkaar heen en de tablet of telefoon staat steeds vaker tussen jullie in. Je hebt het gevoel dat je niet wordt gehoord en verheft daardoor iets te vaak je stem.

 

In 2,5 dag meer verbinding, samenwerking en plezier

In deze training gaan volwassenen (ouders, grootouders) en kinderen met elkaar aan de slag. Je oefent Geweldloze Communicatie, feedback geven en luisteren. Je werkt een visie uit voor jullie ideale gezin en hoort de ervaringen van andere gezinnen.

 

Wat levert Geweldloze Communicatie mijn gezin op?

  • Jullie band zal verbeteren, er zal meer plezier en ontspanning zijn.
  • Jullie zullen meer in verbinding blijven, ook als het even moeilijk is.
  • Jullie leren echt naar elkaar te luisteren. Kinderen zullen zich veiliger voelen om zich eerlijk en open uit te spreken, ook als het een spannend onderwerp is.
  • Oordelen en verwijten leren jullie je te vertalen naar verbindende taal.

Hoe ziet de training Gezin in Verbinding er uit?

Je kunt deze training in 1 avond en 2 dagen volgen. We maken gebruik van speelse en creatieve werkvormen.

 

Meerdaagse Gezin in Verbinding

De training bestaat uit 1 avond en 2 dagen. De volgende training vindt plaats van 29 t/m 31 mei. Van donderdagavond (Hemelvaart) 18.30 t/m zondag 17.00 uur. Op donderdag is de inloop v.a. 18.00 uur en zullen we om 18.30 een gezamenlijke maaltijd hebben. Het programma duurt die avond tot ongeveer 20.30. Op vrijdag en zaterdag zullen we van 09.30 - 17.30 in de groepsruimte zijn. Op vrijdag hebben we om 18.00 nog een gezamenlijk maaltijd. Het aantal deelnemers is 8-16 (minimaal 3 gezinnen). De leeftijd van de kinderen is tussen de 8 en 12 jaar. Wil je graag meedoen en heeft een van je kinderen een andere leeftijd, neem dan contact op. De training wordt gegeven door Monie Doodeman en Matthew Rich-Tolsma.

 

Kosten en locatie training Geweldloze Communicatie

  • Kosten naar draagkracht: De training heeft een open tarief. De vaste lasten zijn per persoon: volwassenen €115,- en voor kinderen € 85,-. Dit is voor de huur van de accommodaties, materiaal, koffie/thee, lekkers, 2x lunch en 2x avondmaaltijd. Daarnaast vragen we iedereen een bijdrage naar draagkracht te betalen voor het werk van de trainers. Suggestie hierbij is volwassenen tussen € 195 en € 295 en kinderen tussen € 115 en € 195 (incl vaste kosten).
  • Locatie: Tussen Hemel en aarde, Kanonsdijk 7, Groenekan (bij Utrecht). Overnachten mogelijk (niet bij de prijs inbegrepen).

Ben je benieuwd hoe er meer eenheid kan komen in jullie gezin?

Zodat er begrip, samenwerking en plezier ontstaat? Neem dan de tijd om samen stil te staan bij hoe jullie communiceren en hoe jullie het graag zouden willen.

Meld je aan

Agenda

29.05.2025
(Ge)Zin in verbinding

Inschrijven