Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.08.2020
Start seizoen 2020

De zomer is bijna voorbij. Ik merk dat vooral doordat het ’s avonds eerder donker begint te worden. En dat betekent ook dat ik me weer richt op een nieuw seizoen. De trainingen zullen in het najaar weer starten in een aangepaste vorm, waarbij rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM zoals ze op dat moment gelden. Wat vooral inhoudt dat de groepen kleiner zullen zijn, of dat het aanbod online is of in combinatie. Voor de zomer heb ik daar al wat over verteld en ik vind het fijn daar nu weer de aandacht op te richten.
Zo’n wisseling van seizoen is voor mij ook altijd een moment van terugkijken en vooruit zien. Deze zomer was anders dan andere jaren en gaf me daarom ook veel ruimte om te reageren op wat er op me af kwam. Ik heb genoten van de flexibiliteit die ik daarin kon hebben. En ik merk ook dat ik een kader nodig heb, dat ondersteunt me om te focussen. Voor mij is dat de kracht van Geweldloze Communicatie. Als ik in contact ben met mijn behoefte kan ik kijken hoe ik die in ga vullen. Dan is iets plannen geen dwangbuis, maar dan weet ik dat ik het doe omdat het me ondersteunt. Welke behoefte heb jij vervuld deze zomer en wil je meenemen het najaar in?

 

 

Online Geweldloze Communicatie festival 28 en 29 augustus.

Geïnspireerd door een wereldwijd festival dat er aan het begin van de zomer was, heeft mijn collega Niels Gorisse een Nederlandstalig festival georganiseerd. Dit wordt komend weekend gehouden. Ik zal daar ook een workshop over de schoonheid van de behoefte verzorgen.
Het mooie van dit online festival is dat alles wordt opgenomen en je toegang krijgt om het later nog een keer te bekijken. Dat geeft de mogelijkheid om de parallel workshop te zien. En ook de mogelijkheid om deel te nemen ook als je dit weekend niet kan. Dan kijk je gewoon alles later op een tijdstip dat het jou uitkomt. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer en bestel je kaartje/toegang. Je hebt nog een paar dagen!

Kennis maken met Geweldloze Communicatie

In het najaar kan je op verschillende manieren kennis maken met Geweldloze Communicatie.

Een introductie dag. Snel kennis maken met de mogelijkheden?  Leer de basisprincipes van Geweldloze Communicatie in 1 dag. Hoe kan je jezelf uiten op zo’n manier dat er contact blijft of hoe kan je luisteren achter de woorden van verwijten en oordelen en horen waar het de ander om gaat?  Kom mee doen op 5 september. Maximaal 6 mensen in de groep

Wil je meer ruimte om zelf ook te oefenen doe dan mee met de basistraining van 2 dagen. Er zijn mogelijkheden op 10 & 11 oktober of later op 21 & 22 november.  Maximaal 6 mensen.

Alles wat laten zakken tussendoor en tijd hebben om in je dagelijkse leven te oefenen? Schrijf je dan in via de Volksuniversiteit van Utrecht voor een avondcursus van 8x op woensdagavond. Deze wordt deels live op de Nieuwe Gracht gegeven en deels online. Je kan kiezen of je roulerend aanwezig wilt zijn of dat je alles online volgt.

Open tarief

5 jaar geleden ben in begonnen met het hanteren van een open tarief.  Ik schreef toen in de nieuwsbrief
Ik heb hiertoe besloten omdat ik wil geloven in een wereld van overvloed waar genoeg is voor iedereen en dus ook voor mij. En ik wil graag dat heel veel mensen bekend worden met Geweldloze Communicatie en mocht geld een drempel zijn dan is die op deze manier weggehaald. Wat het gaat brengen ik heb geen idee. Ik vind het spannend en ben er enthousiast over. Mocht je hierover iets willen delen, dan hoor ik dat graag.
En nu 5 jaar later ben ik blij dat ik deze stap toen genomen heb. Ik merk dat het mensen ruimte geeft om mee te doen, waar ze het anders misschien niet zouden doen. En soms is er ook  onzekerheid over wat er nu verwacht wordt. Ik wil dan wel een richt bedrag geven met daarbij de opmerking dat het echt helemaal vrij is. Ik geniet ook van de verschillen van wat mensen overmaken voor 1 dag training. Dat kan variëren van € 45,- tot € 150,-.

Verdiepen van Geweldloze Communicatie.


Als je kennis gemaakt heb met Geweldloze Communicatie merk je dat verder oefenen nodig is vloeiender hierin te worden. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden.

Jaartraining Kleur bekennen

Met een vaste groep van 6 tot 8 mensen kom je gedurende  8 maanden 1x per maand samen. We starten met een weekend en eindigen met een weekend. In de tussenliggende tijd oefen je in je dagelijkse leven en heb je contact met een maatje voor verdere verdieping. Kleur bekennen 6 start op 26 en 27 september

Verdiepingsavondcursus

In het najaar komen we om de 3 weken bij elkaar op dinsdagavond. Alle cursisten hebben hun inbrengen in wat zij willen oefenen. Het zijn ontspannen avonden waarin steeds meer verdieping plaats vindt . Start volgende week 1 september.

Dansvloerendag

De dansvloeren maken het proces van Geweldloze Communicatie inzichtelijk. De verschillende elementen liggen als ‘stappen’ op de grond. Door op die manier door het proces te ‘lopen’ kom je er losser in te staan. We doen deze dag de volgende 3 dansen: De ja/nee dans – de woede/schaamte dans en  De Transformeren van de pijn van de onvervulde behoefte naar de schoonheid van de behoefte dans. Kom je meedansen op 3 oktober?

                              

 

 

 

Geweldloze Communicatie Zoom café

Naast de mogelijkheid om weer live te trainen en te oefenen blijf ik ook een online aanbod doen. Voor iedereen die wil kennis maken of wil oefenen is het GC zoom café. Je kan per thema inschrijven of de hele cyclus in het najaar meedoen. Op maandag, dinsdag of woensdagavond om de drie weken. Kijk voor de thema’s op de site. Eerste avond op 9 september. Lekker vanuit je eigen huis.

Woorden die werken


Woorden die werken op de werkplek is vernieuwd. Niet alleen heeft het boek een nieuw jasje gekregen, ook de inhoud is aangevuld met 52 handige tips om te blijven oefenen met Geweldloze Communicatie.  Na een korte introductie van Geweldloze Communicatie gaat het boek in op wat ondersteunend kan zijn om Geweldloze Communicatie toe te passen in je dagelijkse leven. Het richt zich op het werkveld en veel toepassingen zijn ook bruikbaar in andere situaties. Achtergrond en voorbeelden worden afgewisseld met oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Bestel het hier in de webwinkel.

Omgaan met grenzen in Ronse (België)

Misschien ben je tijdens de zomer de grens over geweest. Misschien ben je in Nederland gebleven of thuis. Grenzen zijn overal in ons leven. Hoe zit het met jouw persoonlijke grenzen? Ligt jouw grens op de ‘goede plek’ of wil je die wat verschuiven? Sta je grenzeloos altijd voor de ander klaar? Of staat er soms prikkeldraad om je heen en mogen mensen niet te dichtbij komen?
Op 24 oktober ga ik de grens over om deze training in België te geven. Ga je mee? Wil je ontdekken wat het effect op de relatie is als jij of de ander ‘nee’ zegt? Welke behoeften er achter jouw grenzen liggen? Hoe je de ander in verbinding kan ontmoeten, ook als dat spannend is? We oefenen met het aangeven en ontvangen van grenzen op zo'n manier dat er contact kan blijven. En ontdekken zo dat grenzen aangeven ruimte en rust geeft, ook al lijkt dat soms paradoxaal. Inschrijven via Blabla, voor wie ik deze training verzorg.