De Geweldloze Communicatie jaartraining Kleur Bekennen is voor iedereen die al kennis heeft van Geweldloze Communicatie en vaardiger wil worden in de praktijk. De volgende jaartraining start op 28 september.

Je hebt de basisprincipes van Geweldloze Communicatie al geleerd? Je bent je bewust van je communicatie en je ziet wat je anders zou kunnen doen? Je wilt graag oefenen omdat in de praktijk brengen nog wat oefening vergt?

8 maanden in een veilige omgeving oefenen
Kleur Bekennen, de Jaartraining Geweldloze Communicatie, geeft je de mogelijkheid om in een veilige omgeving met anderen te oefenen. Kleur bekennen kan best spannend zijn, door regelmatig samen te oefenen gaat het je steeds makkelijk af.

Ieder mens heeft zijn unieke kleur.
Jouw kleur wordt zichtbaar als je contact maakt met je eigen behoeftes en jezelf laat zien. De kleur van de ander ontdek je als je vanuit je hart luistert. Het palet aan kleuren maakt het leven interessant.

Wat levert de jaartraining Geweldloze Communicatie op?
•    Je leert je eigen unieke kleur beter kennen.
•    Je leert hoe je de kleur van de ander kunt ontdekken.
•    Je wordt tijdens de bijeenkomsten en vooral ook thuis steeds vaardiger in het inzetten van Geweldloze Communicatie.

Hoe ziet de training er uit?
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 10.00-17.15 uur verdeeld over 9 tot 10 maanden. We starten en eindigen met een weekend, de tussenliggende bijeenkomsten bestaan uit 1 dag. Tijdens de bijeenkomsten wisselen we verdiepende theorie af met oefeningen en lichaamswerk. Tussen de contactmomenten oefen je met de mensen om je heen en ben je in contact met je maatje.

Kosten en locatie jaartraining Geweldloze Communicatie
Deze training heeft een open tarief. Zo hou ik de training toegankelijk voor ieders budget. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie en eten. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.

Mocht jouw werkgever de jaartraining vergoeden, dan stel ik een tarief tussen de € 2500,-- en € 3575,-- voor. Voor bedrijven werk ik met een glijdende schaal, zodat zij ruimte hebben om te kijken wat binnen hun mogelijkheden past. Tevens heb ik het vertrouwen dat daarin ook mijn inzet en kwaliteit die ik in de training geef erkend zal worden.

De vaste lasten voor de training zijn € 425,-. Dit zijn de kosten voor locatie, materiaal, hand-out, koffie/thee met wat lekkers, fruit, soep tijdens de lunch. Daarnaast bepaal je zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Locatie: Tussen Hemel en aarde, Kanonsdijk 7, Groenekan (bij Utrecht).

Wil je Geweldloze Communicatie meer in de praktijk brengen?
Zodat je steeds beter leert om je eigen kleur te bekennen en die van de ander te ontdekken? Neem dan komend jaar de tijd voor de jaartraining en oefen op een veilige manier met Geweldloze Communicatie.
Meld je dan aan of vraag het programma aan

Tijdsinvestering: Naast de 10 bijeenkomsten krijg je speelwerk mee om thuis verder te oefenen. Daarnaast vraag ik je ook om regelmatig contact te houden met een maatje. Dat is een andere mogelijkheid om je vaardigheden te verdiepen. Dit is optioneel. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen. Tijdsinvestering tussen de bijeenkomsten zal als je wel het speelwerk en het contact met je maatje doet + 50 uur in totaal zijn.

Programma  Kleur bekennen, jaartraining Geweldloze Communicatie

Dag 1: Bruin
Als je alle kleuren samenvoegt ontstaat bruin. Dan vervaagt jouw kleur in het geheel. Tijdens de eerste dag ga je op zoek naar wat jouw unieke kleur is. Waar sta je voor? Wat is voor jou van belang? We oefenen met hoe je dit zichtbaar kan maken met respect voor de ander.
Dag 2: Zwart/wit
We leven in een wereld waarin we vaak gaan naar de contrasten. Het is goed / fout, oordelen komen als vanzelfsprekend langs. Tijdens deze dag gaan we op onderzoek naar de boodschap die er achter de oordelen ligt. Vrienden worden met ‘je jakhals’ en open staan voor wat er gezegd wil worden. Zo ontstaat er weer kleur in al dit zwart / wit denken.
Dag 3: Rood
Het vuur van de boosheid laten we op deze dag helemaal naar buiten komen. Zo ontstaat er ruimte om weer met mededogen naar jezelf en de ander te kijken. Je leert communiceren vanuit wat er leeft in jou, ook als het je erg raakt. Je ontdekt het vuur van jouw emotie en hoe je deze met respect voor de ander ruimte kan geven.
Dag 4: Oranje
Na het vuur komt de warmte in het contact dat kan ontstaan als je gaat luisteren om te verbinden in plaats van luisteren om te reageren. Empathisch luisteren naar wat de ander beweegt, ook als er emoties zijn, geeft contact. Dan ontstaat er op een andere manier verbinding.
Dag 5: Geel
Geel geeft helderheid. Je richt je aandacht weer op jezelf en wie je in wezen bent. Je onderzoekt welke (kern)overtuigingen in de weg staan om dit vol te leven. Je maakt ruimte voor nieuwe inzichten. Dan ontstaat het licht dat bij geel hoort.
Dag 6: Groen
Verbinding tussen hart en verstand. Woorden geven aan wat er leeft in jou. We zijn al een eind op weg, nu mag de creativiteit ook loskomen. Oprecht met anderen communiceren is mogelijk wanneer je je denken en voelen harmonisch op elkaar afstemt.
Dag 7: Blauw
Nu er vrede is in je hart over jezelf, kan je je hart verder openen voor de ander. Hoe zie je de ander? Welke plaatjes heb jij daar op geplakt? Ben je bereid naar jouw vijandbeelden te kijken en deze om te vormen? Je krijgt er alle mogelijkheden voor.
Dag 8: Violet
Vertrouwen op wat er leeft in jou. Jij mag gezien en gehoord worden. Luisteren naar je innerlijke stem en deze naar buiten brengen.
Dag 9: Paars
De kleur van vernieuwing. Jouw nieuwe vorm kan tevoorschijn komen en je laat weten hoe je dat vorm wilt geven in je dagelijkse leven, of dat nu professioneel is of privé.
Dag 10: Het palet
Het hele palet komt nu tevoorschijn en we zien elkaars palet. Zo ontstaat er samenspraak, delen wat er leeft in jou en horen wat er leeft bij de ander. Samen tot oplossingen komen, waarbij ieders kleur zichtbaar blijft.

Data kleur bekennen 10 start 28 september 2024
Blok 1
(bruin en zwart/wit) 28 en 29  september
Dag 3 (rood) 2 november
Dag 4 (oranje) 7 december
Dag 5 (geel) 18 januari 2025
Dag 6 (groen) 15 februari 2025
Dag 7 (blauw) 15 maart 2025
Dag 8 (violet) 12 april 2025
Afsluitende blok (paars en het palet) 17 en 18 mei 2025

Agenda

03.09.2024
Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

28.09.2024
Jaartraining Kleur bekennen 10

16.11.2024
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

14.12.2024
De kracht van empathie

Inschrijven

Marja van Leeuwen
Jaartraining Kleur Bekennen.

"Ik zag de kracht van Geweldloze Communicatie, maar merkte ook dat je dat niet zomaar even doet. Door de training heb ik helder welke behoeften ik heb en kan ik de verantwoordelijkheid nemen om daarin te voorzien. Nu leer ik om vanuit die verbinding met mezelf, open te staan voor wat er bij de ander leeft.
 
Ik leer door te doen. Daarom is het fijn dat Monie veel afwisseling brengt in haar werkvormen. De training is concreet, helder en praktisch. Ze is heel vaardig en goed voorbereid en toch ook flexibel om in te spelen op wat er in de groep leeft.
 
Ik heb Monie gevraagd waarom ik zelf de prijs voor de training mocht bepalen. Ze doet dat omdat ze Geweldloze Communicatie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken. Daarmee heeft ze een hoger doel voor ogen: een stukje vrede in de wereld brengen. Die toewijding vind ik heel mooi en inspirerend."