Terug naar Nieuwsbrief / Archief

18.04.2020
Online aanbod en nieuwtjes

Corona / Covid 19

Intelligente lockdown / we leven in een gekke tijd / ik mis vooral de contacten / anderhalvemeter samenleving / coronaproef werken / zorghelden / zorg goed voor jezelf / houd elkaar in de gaten.

Zomaar wat woorden die nu in deze tijd veel opduiken. En iedereen gaat op een andere manier om met de uitdagingen die we nu krijgen.

Het zoeken naar wat betekent blijf zoveel mogelijk binnen en naar buiten voor een frisse neus is altijd mogelijk. Hoe verhoudt zich dat tot elkaar. We maken allemaal onze eigen afwegingen. En dat is ook oké.

Voor mij blijft het een oefening om uit de oordelen te blijven en steeds weer de verbinding aan te gaan. Contact maken met de behoefte achter mijn ja of nee om iets wel of niet te doen. Om me te verplaatsen in de ander waarom hij/ zij die keuze misschien maakt. Zoeken naar alternatieven bv om de behoefte aan contact te vervullen als fysiek contact niet mogelijk is.

Het is ook een uitdaging om contact blijven houden met wat er in mij leeft en daar ruimte aan te geven. Ik merkte dat als ik keek naar wat er om me heen gebeurde en bedacht dat ik ook zoiets zou moeten doen ik in een kramp kwam. Ik heb tijd genomen om te rouwen dat veel weg viel. Ook tijd genomen voor al die klusjes en ideeën die al lang in mijn hoofd zaten.

En nu komt er ruimte om weer uit te reiken en nieuw aanbod te ontwikkelen.

De al lopende avondcursussen en de jaartraining heb ik door kunnen laten gaan doordat we via Zoom samen kwamen. Hierbij werd voor mij duidelijk dat ook al zijn we niet samen contact, verdieping en ondersteuning nog steeds mogelijk is.

Vandaar dat ik dan nu ook kom met een nieuw aanbod namelijk het Geweldloze Communicatie Zoom café. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief. Verder kan je nog informatie lezen waarmee ik hoop bij te dragen aan jouw welzijn. Wil je me laten weten of dat zo is of waar jij graag een volgende keer iets over wil lezen?

Ik wil een spreuk van Mahatma Gandhi met jullie delen. Deze gebruikte ik afgelopen week in de avondcursus en voor mij zat de inspiratie vooral dat ik kon onderzoeken welke behoefte er niet vervuld was als ik vrees had. Als ik daar contact mee had, kon ik ontdekken wat ik nodig had om te doen wat ik wilde. 

Als je waagt, groeit je moed. Als je aarzelt, groeit je vrees.

 

Geweldloze Communicatie Zoom café

Wil je kennis maken of oefenen met de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie? Kom dan naar het Geweldloze Communicatie zoom café. Ik begeleid het café en geef achtergrond informatie over de diverse thema's. Je kan oefenen in kleine  groepjes en je ervaringen weer delen in de grote groep.

De bijeenkomsten hebben een thema en geven ook ruimte om hiervan af te wijken als andere thema's meer aandacht vragen op dat moment.

Data en thema's

21 april, dinsdagavond 20.00 -22.00: Verbinden met jezelf

27 april, maandagavond 20.00 - 22.00: Oordelen vertalen naar verbindende communicatie

2 mei, zaterdagochtend 10.00 - 12.00: Heldere verzoeken doen

7 mei, donderdagochtend 10.00 - 12.00: Empathisch reageren

13 mei, woensdagavond 20.00 - 22.00: Verschillende manieren van luisteren.

Het  café heeft een open tarief. Na afloop bepaal je zelf of en hoeveel je wilt bijdragen. Zo wil ik in deze tijd bijdrage aan verbinding en harmonie tussen mensen.
Na aanmelding ontvang je een link voor de betreffende bijenkomst. Alle bijeenkomsten hebben hun eigen unieke link die verder niet gedeeld wordt. Op deze manier is de beveiliging optimaal.

Meer informatie via de site

Een van de deelnemers van de jaartraining schreef.

Wat mijn ervaring betreft:Technisch werkt het eenvoudiger dan ik had verwacht: de i.d.-code gebruiken, en je krijgt life contact met Monie, onze coach en de abonnee van Zoom. Contact is van goede beeld- en geluidskwaliteit. Maakt 'bijeenkomen' in de omstandigheden toch mogelijk voor onze Jaargroep van 9 deelnemers.
Een andere schreef: Ik heb ervan genoten. Verrassend hoeveel  we toch samen konden zijn en met elkaar oefenen. Voor mij een goed alternatief.

 

Dit is een initiatief dat door samenwerking van diverse collega's in in verschillende landen is ontstaan.

Wil je helpen om het te verspreiden voor mensen die hier gebruik van willen maken?

En aarzel niet om zelf ervan gebruik te maken als je behoefte hebt aan een luisterend oor.

Doordat er wereldwijd mensen aan mee doen, kan je hier 24 uur en in diverse talen terecht.

Met deze link kan je direct iemand zoeken om mee te praten in de taal die jou uitkomt.

Gezin in verbinding nieuwe datum?

Deze tijd geeft ook veel onzekerheid. Peter van Kempen en ik zijn met veel plezier de training voor ouders en kinderen aan het voorbereiden in het Pinksterweekend. En we hebben geen idee of dat wel door kan gaan. We krijgen steeds meer idee dat het nodig is deze training naar het najaar te verschuiven. Daarvoor hebben we alvast een datum op het oog namelijk 11 t/m 13 september. Na 21 april als er meer bekend is nemen we een besluit hierover. Als dit zo is zal ik zo snel mogelijk de site aanpassen. Informatie vind je hier.

Meer informatie over Geweldloze Communciatie

Past mijn aanbod op dit moment niet in jouw agenda en wil je wel (verder) bezig zijn met Geweldloze Communicatie kijk dan eens op de gezamenlijke site van de trainers. (Geweldlozecommunicatie.org)Wellicht vind je daar iets. Er word op dit moment veel online aangeboden.

 

Ter inspiratie

Liefde in actie

 

Als je naar buiten gaat en de lege straten ziet, de lege stadions, de lege perrons, zeg niet tegen jezelf, “dit ziet eruit als het einde van de wereld.”

Wat je ziet is liefde in actie. Wat jij ziet in die lege ruimte is hoeveel zorg we voor elkaar hebben, voor onze grootouders, voor onze broeders en zussen, voor mensen die we nooit zullen ontmoeten.

Mensen zullen waarschijnlijk hun baan verliezen. Sommigen zullen hun bedrijf verliezen. En sommigen zullen hun leven verliezen.

Dit is des te meer reden om even de tijd te nemen als je onderweg bent, of op weg bent naar de winkel, of gewoon naar het nieuws aan het kijken ben, om die leegte te zien en je te verwonderen over al die liefde.

Laat het je vullen en je ondersteunen om door te gaan.

Dit is niet het einde van de wereld. Het is een opmerkelijke daad van wereldwijde
solidariteit waar we nu getuige van zijn.