Terug naar Nieuwsbrief / Archief

09.07.2012
zomernieuwsbrief

Juli vakantiemaand. Veel mensen trekken er op uit om nieuwe ervaringen op te doen, te ontspannen of geïnspireerd te worden. Ik wens iedereen een goede zomer en hoop je na de zomer weer te ontmoeten. De mogelijkheden voor na de zomer zet ik in deze nieuwsbrief voor je op een rij.
In deze nieuwsbrief: inspiratienieuwe mogelijkheid basiscursus verdiepingsmogelijkhedenGC en kinderen Gc en onderwijs tips op de site - boeken Compassie leven en De empathie factor

Inspiratie – De houthakker

Een houthakker solliciteerde bij een houtbedrijf. Hij werd aangenomen en ging de eerste dag vol goede moed letterlijk en figuurlijk aan de slag. In één dag kapte hij achttien bomen. Zijn baas was heel tevreden en beloofde hem aan het eind van de week extra loon. De volgende ochtend
stond de houthakker vroeg op en ging naar het bos, vastbesloten om zijn record te verbeteren. Maar hij slaagde er niet in om meer dan vijftien bomen te kappen. lk zal wel moe zijn, dat is begrijpelijk, dacht hij en ging die avond extra vroeg naar bed. De volgende dag deed hij opnieuw
een recordpoging. Hoe hij zijn best ook deed, hij kapte die dag maar negen bomen. De volgende dag waren het er zeven, toen vijf en daarna nog maar twee. Teleurgesteld zocht hij zijn baas op om te vertellen wat er aan de hand was. Bij hoog en bij laag hield hij vol dat hij alle dagen even hard zijn best had gedaan.'Wanneer heb jij je bijl voor het laatst geslepen?' vroeg de baas. 'Slijpen?' riep de houthakker uit, ‘ik heb geen tijd gehad om te slijpen. lk had het veel te druk met kappen.'

Nieuwe mogelijkheid basiscursus

Vanaf oktober is er ook de mogelijkheid om de basiscursus in 6 ochtenden te volgen. De tweedaagse basiscursus en de avondcursus blijft gewoon bestaan. Op die manier wil ik ook ruimte bieden om kennis te maken met Geweldloze Communicatie aan mensen die ’s avonds  of in het weekend andere behoeften willen vervullen.
Over het algemeen werk ik met kleine groepen, waardoor je veel individuele aandacht kunt krijgen.
In het najaar zijn er de volgende mogelijkheden:
Ochtendcursus (9.00 – 11.00) start 12 oktober - laatste ochtend 30 november
2 daagse basis cursus (10.00 – 17.00) 14 en 15 sept / 27 en 28 okt / 7 en 8 dec
Avondcursus (19.45 – 21.45) maandag 24 sept – 5 nov / dinsdag 13 nov – 18 dec
 

Verdiepingsmogelijkheden

Ook in het najaar zijn er weer diverse mogelijkheden om je kennis en vaardigheid in Geweldloze Communicatie te vergroten.
In november zijn er 2 verschillende verdiepingstrainingen. Bij De behoefte in al haar glorie, maak je meer contact met de spirituele kant van Geweldloze Communicatie. Je gaat ervaren hoe je kunt ontspannen ook als behoeften niet vervuld zijn.
Bij Communiceren vanuit je hart en emoties ga je vooral oefenen in het omgaan met boosheid. Hoe kan je geweldloos blijven als je boos bent of als de ander boos reageert. Na de 2 dagen heb je nieuwe mogelijkheden om in contact te blijven.
De algemene verdiepingsavondcursus start op 26 september. Deze avonden helpen je om GC meer in je dagelijkse leven te integreren.

Geweldloze Communicatie en kinderen

Ook in het najaar geef ik samen met Matthew weer de basistraining In gesprek met kinderen. Daarnaast bieden we verdiepingsdagen aan. Deze dagen kun je ook volgen als je (ergens anders) de gewone basistraining gedaan hebt.
Basis: 28 en 29 september
Verdieping: Nee horen en uiten: 1 september.
Zonder straffen en belonen: 2 september
Bemiddeling met kinderen: 8 november
Omgaan met boosheid: 9 november
 

Geweldloze Communicatie en onderwijs     

Vorig jaar heb ik een dag georganiseerd voor mensen die in het onderwijs werken en daar Geweldloze Communicatie toepassen. Dit jaar wil ik dat weer doen op zaterdag 10 november. Ben je werkzaam in het onderwijs en wil je je vaardigheden verdiepen wees dan welkom. Meer info

Tips op de site

Elke maandag verschijnt er weer een nieuwe tip op de site. De tip geeft je de mogelijkheid om Geweldloze Communicatie in je dagelijkse leven te intergreren en ermee te blijven oefenen. De tips gaan afwisselend over Geweldloze Communicatie met je kinderen of op je werk. Je kunt ze natuurlijk altijd 'vertalen' naar je eigen situatie. De tip van deze week gaat over verzoeken.

Boeken

Ik ben erg blij met het enthousiasme waarmee Compassie Leven is ontvangen. Inmiddels wordt het boek ook verkocht via Ai-opener en Daimoon. Ook collega’s hebben het meegenomen om het tijdens hun training aan te bieden. Wil je het boek zelf  hebben klik dan om het te bestellen.

Marie Miyashiro was in juni in Nederland. Gelijktijdig is ook de vertaling van haar boek verschenen. Zij maakt in het boek duidelijk hoe empathie de effectiviteit van personen, teams en organisaties vergroot. Het boek is te bestellen via de reguliere boekhandel en via de webshop van Ai-opener.