Terug naar Nieuwsbrief / Archief

15.03.2012
nieuwsbrief maart 2012

Vandaag was de eerste lentedag. De zon wordt warmer en mensen komen naar buiten om zich aan die zon te laven. Ook in mijn tuin zie ik hoe er weer groene punten tevoorschijn komen waar eerst alleen dode takken stonden en de narcissen staan al volop in bloei. Het is tijd voor vernieuwing. In deze nieuwsbrief vind je naast informatie over de basistrainingen ook informatie over nieuwe initiatieven.

Ook al ligt de tijd van sneeuw achter ons toch wil ik onderstaand verhaal met jullie delen. Voor mij geeft het aan waarom ik de trainingen geef. Ik realiseer me dat ik op die manier hoop mensen te inspireren om een van de sneeuwvlokken te zijn. .

Eén sneeuwvlok
“Vertel me eens wat een sneeuwvlok weegt”, vroeg een hermelijn aan een duif. “Niets meer dan niets” was het antwoord. “In dat geval moet ik je een wonderbaarlijk verhaal vertellen zei de hermelijn. “Ik zat eens op de tak van een dennenboom, vlakbij de stam, toen het begon te sneeuwen. Niet hevig, geen razende sneeuwstorm – nee gewoon zoals in een droom, zonder enig geweld. Omdat ik toch niets beters te doen had, begon ik de sneeuwvlokken te tellen die op de naalden en twijgjes van mijn tak neerdaalden. Ik was precies bij nummer 3.742.952, toen de 3.741,953e sneeuwvlok op die tak viel… Niets, meer dan niets, zeg je, maar de tak brak af.” De hermelijn liep weer verder. De duif, al sinds de tijd van Noach een autoriteit in vredeszaken, dacht over het verhaal na en zei tenslotte in zichzelf: “Misschien ontbreekt er nog maar de stem van één mens om tot vrede in de wereld te komen.”


Trainingen Geweldloze Communicatie

In gesprek met kinderen

In januari hebben Matthew en ik deze training voor het eerst gegeven. De deelnemers en wij waren na afloop erg enthousiast over de inzichten en mogelijkheden waarmee mensen naar huis gingen. Op verzoek gaan we deze training nu ook in Leeuwarden aanbieden op 13 en 14 april. Wil je je verdiepen in hoe je met je kind(eren) geweldloos kan communiceren kom dan mee doen. Meer info.

Verdieping

Ook in het voorjaar zijn er weer verschillende mogelijkheden om je kennis van Geweldloze Communicatie te verdiepen of op te frissen.

Over 1,5 week gaat de ‘verdiepingsavondcursus’ van start. In 3 maanden tijd kom je 6 avonden bij elkaar om samen te oefenen en je vaardigheden te vergroten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. empatisch luisteren naar jezelf en naar de ander. Het programma wordt aangepast nav de vragen van deelnemers. Meer info Start dinsdag 27 maart

Volgende week is de 2 daagse training ‘De behoefte in al haar glorie’. In deze 2 dagen duik je helemaal in de behoeften. Ook ga je je kernovertuigingen onderzoeken en oefenen met eerlijk uiten. Meer info
Datum vrijdag 23 en zaterdag 24 maart

De training Geweldloze Communicatie en emoties is ook nog te volgen voor de zomervakantie. Wil je je emoties onderzoeken en oefenen met verbinding houden ook als er emoties zijn bij jezelf of de ander kom dan mee oefenen en leren. Meer info Datum zaterdag 2 en zondag 3 juni

Basistrainingen

Op dit moment is de avondcursus bezig. Ik merk dat ik erg geniet als ik zie dat de deelnemers met nieuwe inzichten weer naar huis gaan en het thuis gaan toepassen. Elke week komt er zo een stukje bij.
Op 9 mei start de laatste avondcursus voor de zomer en op 11 en 12 mei en 9 en 10 juni is er nog een 2 daagse training.
 


Tips op de website

Vanaf volgende maand zullen er nieuwe tips op de website verschijnen. Deze tips zullen gaan over het toepassen van Geweldloze Communciatie op de werkvloer en in het contact met kinderen.

De oude tips zullen begin april in boekvorm verschijnen. Ik ben erg blij met dit project waarin mijn passie voor zijdeschilderen en kleur samen vorm krijgt met mijn passie voor Geweldloze Communicatie. De titel van het boekje is 'Compassie leven'. Het wordt uitgegeven als A5 in full colour met een spiraal waardoor je het makkelijk open kunt neerleggen. De prijs wordt € 16,-. Als je het voor 1 april besteld, komen de portokosten voor mijn rekening.


Andere activiteiten met Geweldloze Communicatie

Marie Miyashiro, auteur van The empathy factor, in juni in Nederland

Van 18 t/m 21 juni 2012 komt internationaal vooraanstaand organisatieadviseur en auteur Marie Miyashiro naar Nederland.
Speciaal voor directeuren, (HRD-)managers, organisatieconsultants en trainers houdt zij workshops en managementsessies. Ook vindt dan de presentatie plaats van de Nederlandse vertaling van haar succesvolle managementboek ‘The empathy factor’. Meer informatie in inschrijving via de site van Vinecoaching.


NVC  / GC Zomerkampen
Het Europese NVC summercamp wordt dit jaar van 5 t/m 12 augustus in Belgie gehouden. Voor meer informatie kijk  op www.nvcsummerfestival.com. Het belooft weer een feest te worden!

En ook het Nederlandse zomerkamp is in augustus in Emst op de Veluwe en wel van 14 t/m 22 augustus. Zie www.nvczomerkamp.nl