Terug naar Nieuwsbrief / Archief

18.05.2015
Nieuwsbrief mei 2015

Alweer even geleden dat je de laatste nieuwsbrief hebt ontvangen. Daarom nu een hele uitgebreide met een overzicht wat er op korte en langere termijn te doen is rond Geweldloze Communicatie.
Bij mijn surfen op het internet kwam ik deze tekst tegen. Hij inspireerde me en ik wil hem graag met je delen.

In deze nieuwsbrief kan je lezen over:
  • Veranderingen bij de jaartraining
  • Twee dansvloerdagen
  • Basis- en verdiepingstrainingen
  • Omgaan met grenzen
  • Nieuwe artikelen in de webwinkel
  • Een Ted talk en Geweldloze Communicatie in het nieuws
  • Een IIT in 2016 in Nederland
  • Herdenking Marshall Rosenberg

Ik wens je veel leesplezier en hoor graag reacties.

Jaartraining kleur bekennen

In de vorige nieuwsbrief gaf ik nog enthousiast aan dat ik samen met Susana een jaartraining aan het ontwikkelen was. Helaas heeft zij zich terug getrokken. Mijn enthousiasme is nog even groot en daarom ben ik nu zelf bezig met de ontwikkeling van de jaartraining onder de naam 'kleur bekennen'. Tijdens de verschillende dagen zullen we het hele palet van kleuren verkennen. Veel mogelijkheden om Geweldloze Communicatie te integreren in je leven. Waar het ondersteunend is zal ik ook lichaamswerk gebruiken. Op de site kan je de uitgebreide informatie lezen. Wil je meer weten bel of mail me gerust.

Wil je ook ervaren hoe het is om met de GC dansvloeren te werken? Kom dan naar de GC dansvloerdag in Groenekan op 30 mei.
Je loopt / danst door het proces van GC, ervaart hoe je heen en weer kan gaan en zo tot de kern kan komen van wat er in je leeft. Of het nu gaat om mededogen met jezelf, de behoefte onder je woede ontdekken, oefenen voor een gesprek of je jakhals omarmen.  Meer info en opgave via de site

Basis- en verdiepingstrainingen

Naast alle nieuwe initiatieven blijven natuurlijk ook gewoon de basistrainingen bestaan. Of je nu kiest voor een korte introductie van 1 dag of je meer wilt verdiepen door een 2 daagse training of avond- of ochtendgroep. Je vindt alle mogelijkheden tot het einde van het jaar in de agenda.
Voor de zomer kan je nog kiezen uit 2 introductiedagen op 22 mei en 4 juli. De 2 daagse is op 19 en 20 juni. Misschien tot ziens.

Je grens aangeven. Aangeven hoe het voor jou is en in verbinding blijven. Of het contact niet verbreken als de ander aangeeft dat hij/zij niet wil of kan. Herken je het dat je daar soms mee worstelt? Het is wel mogelijk. Op 6 en 7 juni geven Susana Rusch en ik weer de training 'Omgaan met grenzen'. Wil je je grenzen kenbaar maken zonder dat er prikkeldraad of bordjes met verboden toegang hoeven te komen, kom dan mee oefenen. Meer info.

 

Nieuwe artikelen in de webwinkel

Ik ben steeds op zoek naar wat ik toe kan voegen aan de GC webwinkel zodat alle boeken en artikelen die je kan gebruiken bij Geweldloze Communicatie overzichtelijk bij elkaar te vinden zijn.
Onlangs is het boek van Erwin Tielemans 'Verbindende communicatie werkt' toegevoegd aan het assortiment. Ik ben erg blij met het boek. Het geeft voor mij een helder overzicht, duidelijke voorbeelden en achterin vind je ook oefeningen. Regelmatig lees ik iets, waarvan ik denk 'dat zeg ik hetzelfde in de training. Bestellen of meer lezen? Je bent maar 1 klik verwijderd.

Het 'lekker in je vel spel' bestaat uit verschillende kaarten met beesten en gevoelswoorden erop. Achterop staan vragen om verder over het gevoel te praten. Erg leuk om met kinderen mee te werken.

Mijn collega Yoram Mosenzon heeft een Ted talk gehouden over Geweldloze Communicatie. Een Ted talk gaat over een onderwerp dat het waard is om gedeeld te worden. Het is altijd een kort verhaal. Deze keer van 13 minuten. Je kunt het via deze link openen.
Daarnaast las ik ook op internet dat een van de grote bazen van Microsoft al zijn medewerkers aanraadt om het boek van Marshall Rosenberg te lezen. Voor hem is respectvol luisereen ipv te zeggen 'dat is het stomste idee' een belangrijk item. Ik was wel blij verrast toen ik het las en hoop dat Geweldloze Communicatie steeds meer de weg in bedrijven gaat vinden, zodat er vanuit de verbindig die er is tussen mensen geluisterd gaat worden ipv vanuit de ideeen die er zijn over elkaar. Hier kan je het hele artikel lezen.

Zet maar alvast in je agenda

Schreef ik in de vorige nieuwsbrief dat Robert Gonzales in september in Nederland is. Kan ik je nu vertellen dat er in 2016 een IIT in Nederland wordt georganiseerd. Een IIT is een Internationale Intensive Training. Een training GC met een grote groep mensen en meerdere trainers. Naast de diverse workshops die er zullen zijn oefen je ook in het dagelijkse leven met elkaar om GC te gebruiken. De datum is van 6 t/m 15 maart 2016. Locatie: Kasteel de Berckt in Baarlo.
Zodra er meer informatie (zoals wie de trainers zijn en de mogelijkheid om je op te geven) bekend is zal ik dat via deze nieuwsbrief laten weten. 

 

ik wil iedereen nog bedanken die op wat voor manier dan ook naar mij gereageerd heeft over het overlijden van Marshall Rosenberg. Eind maart was er een herdenkingsdienst voor Marshall Rosenberg. Via deze link is hij in het geheel te bekijken.