Terug naar Nieuwsbrief / Archief

02.05.2014
Nieuwsbrief mei 2014

In mei legt elke vogel een ei, de natuur loopt een maand voor. Twee gedachten die naar boven komen als ik nadenk over wat er is in mei, of wat er nu is. En wat is dan 'voor lopen'? Een interpretatie, waardoor we kunnen vergelijken met hoe het vorig jaar was, of hoe het meestal is? Wat geeft dat ons? Juist bij het weer kan ik oefenen in echt waarnemen. Het regent, of het waait. En steeds betrap ik me erop dat ik in plaats van bij deze waarneming te blijven er plaatjes op plak. Of het mooi weer is of te koud, te droog of..... Meestal heeft dat te maken met een verwachting die ik heb. Als ik deze plaatjes los laat komt er altijd weer ontspanning. Ik wil je uitnodigen om in jouw leven te kijken waar je plaatjes, verwachtingen plakt en wat voor invloed ze op je hebben.

In deze nieuwsbrief

Inspiratie, Geweldloze Communicatie webwinkel, Spelen met grenzen, Coaching, GC in De Bilt, Nieuw boek Marshall Rosenberg, Buitenlandse trainers in Nederland.

Inspiratie

Als inspiratie deze keer een link naar Youtube waar Marshall Rosenberg praat over de toekomst en zijn beeld ervan. Het is een wat langer filmpje en ik wil hem graag met jullie delen omdat ik inspiratie ervaar als ik hem in korte stukjes hoor vertellen over waar geweld zit in hoe we met elkaar omgaan en hoe we dat kunnen draaien. Ik hoop dat deze inspiratie jou weer ondersteunt.

Sinds half februari verzorg ik de webwinkel met Geweldloze Communicatie artikelen. In de webshop kun je naast Nederlandse en Engelse boeken over GC ook spelen, dvd's en ander materiaal vinden. Ik nodig je uit om er een kijkje op te nemen. De hele maand mei neem ik de verzendkosten binnen Nederland voor mijn rekening. Voor het buitenland is er wel een kleine bijdrage.

Spelen met grenzen 10 juli 20.00u t/m 13 juli 17.00 uur

Ook vaak zo aan het zoeken hoe je dat nu doet je grens aangeven en in verbinding blijven? Tijdens deze drie dagen in de zomer heb je alle mogelijkheden om daar op een ontspannen manier mee te spelen en te oefenen. Deze training geef ik samen met Susana Rusch. Zij is ook gecertificeerd trainer. We wisselen veel uit en ondersteunen elkaar. Zo brengen we onderling ook steeds in praktijk wat we meegeven in de trainingen. Ik vind het erg leuk om nu ook samen een training te geven. De training is open voor mensen met en zonder ervaring met GC. Meer info en inschrijven via de site of 06-10867091

Coaching op basis van GC principes

Je hebt soms van die momenten in je leven dat je graag ondersteuning wilt. Iemand die met je meekijkt, waardoor jij weer helderheid krijgt en andere mogelijkheden ziet. Met een aantal collega's uit Europese landen ben ik me verder aan het bekwamen in 'need-based coaching.' Coaching op basis van de GC principes. Voor dit project hebben we subsidie van de EU gekregen. Daardoor is het mogelijk om 5 sessie te volgen voor € 150,-. Als je hier belangstelling voor hebt, neem dan contact met me op.

Geweldloze Communicatie in De Bilt

Kennismaken met GC of je vaardigheden aanscherpen? Het kan allemaal in De Bilt. In een kleine setting oefenen we, ontdekken andere manieren van reageren en ervaren hoe het is als er geluisterd wordt met empathie. Wil je mee doen? Er is een basiscursus op 17 en 18 mei en een op 27 en 28 juni. Je kunt ook nog meedoen met de ochtendcursus die op vrijdag 9 mei start.
Op 14 juni is er nog een verdiepingsdag rond behoeften. Ga naar de website voor de details.

Geweldloos Communiceren, hoe doe je dat?

Sinds kort is er een nieuwe Nederlandse vertaling van een boek van Marshall Rosenberg uit. Het boek geeft praktische training in het toepassen van de principes van Geweldloze Communicatie. Er zijn ook regelmatig transcripties van workshop van Marshall Roosenberg in te lezen. Hierdoor heb je het idee dat je bij hem in een workshop zit. Je kunt het bestellen in de webwinkel.
[…] ‘Dit is een van de nuttigste boeken die u ooit zult lezen.’ – William Ury, coauteur van Onderhandelen met lastige mensen
[…] 'Dit boek staat vol waardevolle inzichten die direct op je eigen leven zijn toe te passen, en die je dieper en warmer contact met anderen geven. '- Janneke Gieles, Psychologie magazine

Buitenlandse trainers in Nederland

Naast de trainers uit Nederland waar je je kan verdiepen in Geweldloze Communicatie komen er ook regelmatig buitenlandse trainers naar ons land. Ik ben blij met de inspanningen die mijn collega's doen om hun expertise hier in Nederland te krijgen en wil je hiervan graag op de hoogte brengen.
Van 11 t/m 16 mei komt David Weinstock een training 'GC belichamen' geven in Winterswijk. David is internationaal gecertificeerd trainer en heeft met 30 jaar ervaring als Aikido instructeur ‘Somatic Consensus’ in de wereld gezet. David leidt wereldwijd workshops in organisaties, scholen, gevangenissen en bedrijven. Meer informatie bij Susana Rusch van NCGC.
Van 16 sept t/m 19 sept geeft Miki Kashtan de training Convergent Facilitation - Duurzame en gedragen besluitvorming en niemand buiten sluiten de kunst en het vakmanschap in het faciliteren van groepsbesluitvorming op basis van behoeften. Meer info bij Vinecoaching.