Dansvloerendag 6 mei 2023

Fysiek door het proces van Geweldloze Communicatie bewegen geeft een andere beleving en een verdieping van de ervaring.

Wat zijn het?

De Dansvloeren zijn kaarten van het proces van Geweldloze Communicatie. Door door het proces te lopen ervaar je een verdieping en maak je meer contact met wat er in jou leeft. Op die manier kan je de behoefte en het gevoel echt ervaren in plaats van vanuit je denken deze te uiten. De kaarten gebruik je als een dans, waarbij je heen en weer kan gaan. Het is geen lineair proces, waarbij het er om gaat om zo snel mogelijk bij het einde te zijn. Door zo te dansen ontdek je de mogelijkheden om in contact te blijven met jezelf of met de ander en je ontdekt de verschillende lagen die er in een gesprek kunnen zitten.

Welke dansen gaan we doen?

Zelfempathiedans
Deze dans is een manier om jezelf mededogen te geven in verband met iets dat je wilt vieren of dat pijnlijk voor je is. Het onderwerp kan persoonlijk, interpersoonlijk, politiek of spiritueel zijn. Door deze dans te doen kan je helderheid krijgen in een situatie. Als je deze dans regelmatig uitvoert, zal je vermogen groeien om zelf tot mededogen voor jezelf te komen op elk moment van je leven.

De 'Opvoeder/kiezer dans'
Deze dans is een dans om een innerlijk proces te doen dat je in staat stelt je met jezelf te verzoenen over iets dat je deed, of zei waarvan je wenst dat je dat niet had gedaan. Het geeft je helderheid en inzicht.

Hoe ziet de dag eruit?

Elke dans zal door mij ingeleid worden. Het kan zijn door de dans zelf voor te dansen of door een van de deelnemers daarbij te begeleiden.  Een andere optie is dat we een stukje van een DVD kijken waarin Bridget Belgrave (een van de grondleggers van de dansvloeren) een dans voor doet. Nadat we eventuele vragen besproken hebben gaan de deelnemers in twee- of drietallen zelf aan de slag met de dans. Elke oefenronde eindigt met samen oogsten wat het heeft opgeleverd en er is ruimte voor eventuele vragen.  

Kosten en locatie dansvloerendag Geweldloze Communicatie

Deze dansvloerendag heeft een open tarief. Zo wil ik bijdragen dat iedereen mee kan doen. Alle deelnemers betalen de vaste lasten. Dit dekt de kosten voor materiaal, locatie en catering. Daarnaast betaalt iedereen naar draagkracht een bijdrage voor het tarief van de trainer. Dit voorziet in het levensonderhoud van de trainer. Wil je overleggen over een redelijke bijdrage in jouw geval? Vraag het me gerust.

De vaste lasten voor de dansvloerendag zijn: € 35,-. Dit zijn de kosten voor locatie, hand-out, koffie/thee met wat lekkers, fruit, soep tijdens de lunch. Daarnaast bepaal je zelf wat je als bijdrage kan geven voor mijn werk. Zie de informatie over kosten hierboven.
Locatie: Troelstraweg 79, De Bilt.

Wil je op een andere manier oefenen met Geweldloze Communicatie?

Helpt het je om ook fysiek bezig te zijn en zo het proces van Geweldloze Communicatie te verinnerlijken? Wil je je kennis van GC verdiepen of opfrissen op een andere manier dan rollenspelen? Kom dan mee doen met deze dag in de winter.
 

Tijdsinvestering: Contacturen 6. Naast de contacturen, zijn er geen verdere opdrachten.

Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur

Dansvloer aanschaffen?

Na afloop bestaat de mogelijkheid om de dansvloeren tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen.  (€ 22,50 ipv € 27,50 per stuk).  Je ontvangt een gelamineerde set met een beschrijving van de dans in een enveloptas.

Agenda

03.09.2024
Verdiepingsavondcursus Geweldloze Communicatie

28.09.2024
Jaartraining Kleur bekennen 10

16.11.2024
Verdiepingsdag: De angel uit boosheid halen

14.12.2024
De kracht van empathie

Inschrijven