Terug naar Nieuwsbrief / Archief

01.08.2015
Nieuwsbrief communiceren vanuit je hart augustus 2015

De vakanties lopen ten einde, mensen komen terug met nieuwe ideeën of goede voornemens om het anders te doen, meer rust te nemen. Of ze zijn juist blij om weer het dagelijkse leven op te kunnen pakken.  September is ook de tijd waar in weer veel nieuwe cursussen starten. Altijd makkelijk als dat aansluit bij jouw nieuwe ideeën of voornemens.

Hoe is dat bij jou? Heb je zin in de laatste helft van dit jaar of kijk je met weemoed terug naar de lange avonden dat het licht was en het ongedwongene van de vakantie?

Met deze nieuwsbrief breng ik je op de hoogte van veranderingen en trainingen die er dit najaar zijn.  

  • Andere manier van prijs bepalen
  • Kleur bekennen
  • Behoeftekaarten voor kinderen nu ook in de webwinkel
  • Basis- en verdiepingstrainingen
  • Meer nieuws over de IIT

Andere manier van prijs bepalen

Als je nu naar de website gaat, dan zie je hele ander prijzen staan bij de trainingen dan in het voorjaar. Ik heb besloten de prijzen op een andere manier te gaan bepalen. Nu staat er alleen de kosten van een training. Dat is de minimale bijdrage die ik van je vraag. Dan verdien ik nog niets. Daarnaast ga je zelf bepalen waar je blij van wordt om te geven. Je kan dat doen na afloop als je ervaren hebt wat de training je waard is of van te voren bedenken wat je wilt geven. Ik verzoek je daarbij in gedachte te houden dat de trainingen een deel van mijn inkomen vormen en dat als je meer betaalt dat compenseert voor iemand die minder kan geven.

Ik heb hiertoe besloten omdat ik wil geloven in een wereld van overvloed waar genoeg is voor iedereen en dus ook voor mij. En ik wil graag dat heel veel mensen bekend worden met Geweldloze Communicatie en mocht geld een drempel zijn dan is die op deze manier weggehaald. Wat het gaat brengen ik heb geen idee. Ik vind het spannend en ben er enthousiast over. Mocht je hierover iets willen delen, dan hoor ik dat graag.

 

 

Kleur bekennen

Nog iets waar ik enthousiast over ben. Een langer traject voor iedereen die GC meer wil integreren in zijn/haar dagelijkse leven. We zitten in een prachtige locatie in Groenekan. Na het eerste blok op 12 en 13 september komen we maandelijks bij elkaar. Elke bijeenkomst geeft de mogelijkheid om verder te oefenen, nieuwe inspiratie op te doen en GC met elkaar te leven. Vaardig worden door vallen en weer op te staan, tot het bijna vanzelf lijkt te gaan.

De bijeenkomsten hebben allemaal hun eigen kleur en thema, zodat tijdens het laatste blok (15 en 16 april) het hele palet van kleur zichtbaar is. Er is een afwisseling tussen meer naar binnen gericht, je eigen onderzoek en naar buiten gericht – hoe doe je dat nu met de ander?

Heb je zin om nog mee te doen? Er is nog plaats. Voor een uitgebreide beschrijving verwijs ik je naar de website. Wil je meer informatie? Mail of bel (06-10867091) me.

 

Behoeftekaarten voor kinderen nu ook in de webwinkel

In de GC webwinkel was al het gevoelensspel voor kinderen. Nu is er sinds kort ook een set behoeftekaarten bij gekomen. Ook deze zitten in een hard plastic doosje. Naast de kaarten waarop diverse behoefte op een voor kinderen duidelijke manier omschreven worden, zitten er ook meerdere kaartjes in met verschillende spelsuggesties om over behoeften bezig te zijn met kinderen, zoals quizvragen, raad de behoefte of creatieve spelletjes met behoeften. Wil je het bekijken of bestellen? Ga naar de webwinkel.

Basis- en verdiepingstrainingen

Ik kan er van alles over zeggen en heb besloten wat ex deelnemers aan het woord te laten.

'Ik meen het oprecht: de training was precies waar ik behoefte aan had.

Zo met z'n vieren hebben we heel hard gewerkt en je hebt ons heel veel meegegeven waar we zelf mee 'op pad' kunnen. Kijken, luisteren, oefenen: het is een boeiende ontdekkingsreis!'
'Wat mij erg aanspreekt is de professionaliteit waarmee de training is opgezet. Je moet als deelnemer even in de juiste 'setting' komen en dat is jou met ons prima gelukt!'

'Afgelopen week heb ik 'het gesprek' gehad, wat voor mij de directe aanleiding was om deel te willen nemen aan jouw training.

Ik ben blij je te kunnen vertellen dat ik veel baat heb gehad bij de opgedane kennis in de training. Ik was rustig en nam de tijd om te luisteren en ook om duidelijk mijn zinnen uit te spreken. Er is een aantal goede lijnen uitgezet, waardoor mijn vertrouwen in een goede afloop voor mij en voor mijn dochters groeit, en ik eindelijk los en onafhankelijk kan leven. Daarnaast merk ik dat ik de handvatten ook toe kan passen in mijn werk. Kortom: op twee gebieden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.'

Wil je ook meedoen? Dit zijn de data:

Introductiedag: 5 september of 3 oktober

Basis ochtend- of avondcursus (8x) start 16 september

Basis 2 daagse: 18 en 19 september of 24 en 25 oktober

Verdiepingsavondcursus (7x) start 14 sept

 

Meer nieuws over de IIT

In de vorige nieuwsbrief heb ik al aangegeven dat er een IIT aankomt in Nederland. Nu is alle informatie bekend en kan je je ook gaan inschrijven. Een IIT is de mogelijkheid om gedurende 9 dagen samen te zijn met mensen die allemaal bezig zijn met GC. Er zijn 5 trainers (John Kynion, Marianne Göthlin, Gina Lawrie, Jan van Koert en Martin van der Meulen) die verschillende workshops zullen geven. Ik denk nog met plezier terug naar mijn IIT en ben blij dat er nu de mogelijkheid in Nederland is. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen. Meer info vind je bij de site van CNVC.