Terug naar Nieuwsbrief / Archief

11.02.2015
Nieuwsbrief februari 2015

Zaterdag 7 februari is Marshall Rosenberg heengegaan. Toen ik dat dinsdag avond hoorde merkte ik hoe rouwen en vieren dicht bij elkaar liggen. Ik was stil, geschokt en voelde een verdriet in me dat ik niet helemaal kon plaatsen. In 2006 heb ik Marshall meegemaakt tijdens een 10 daagse training. Ik was/ben geïnspireerd door hem en dat heeft ook gemaakt dat ik me verder ben gaan ontwikkelen als GC trainer om zijn gedachtegoed verder uit te dragen. Maar ja, verder ken ik hem niet, had geen persoonlijke band  en dan toch die pijn voelen. Voor mij had/heeft het te maken met de dankbaarheid die ik voel als ik denk aan wat Marshall mij en veel andere mensen heeft gegeven. Een manier van communiceren die dichtbij me staat. Die het mogelijk maakt om op een andere manier contact te maken. Die me helpt om verbinding en intimiteit te ervaren als ik bij anderen ben en deel vanuit mezelf. Die me ook helpt om terug te komen op wat eerder gebeurt is. Op wat ik gezegd heb, of wat iemand gedaan heeft. Terugkomen zonder oordelen of verwijten maar vanuit wat het mij doet. En dat is vieren omdat ik daarin de mogelijkheden zie en het rouwen is het loslaten dat hij hier niet meer bewust op aarde is. Zijn gedachtegoed zet ik voort en velen met mij. Ik ben dan ook blij deel uit te maken van een grotere gemeenschap waarin iedereen zo zijn herinneringen heeft aan Marshall zelf of wat zijn gedachtegoed hem/haar heeft gebracht.
Op Facebook is er een in memory of Marshall Rosenberg pagina gemaakt.

Verder in deze nieuwsbrief

Geweldloze Communicatiefestival 14 februari in Djoj Rotterdam
Jaartraining ‘De kracht van binnen’.
Basiscursus /  kennismaken / verdiepen
Omgaan met grenzen
Coaching op basis van GC principes.
Robert Gonzales in Nederland
Geweldloze Communicatie bij ‘Dus ik ben, op reis’

 

Geweldloze Communicatiefestival 14 februari in Djoj Rotterdam

Al jaren is het GC festival rond Valentijn en dit jaar valt het ook op Valentijnsdag. Het belooft weer een mooie dag te worden met de mogelijkheid om diverse workshop te volgen. Als je wilt kan je nog meedoen. Ga dan naar Djoj en schrijf je in. Helaas zijn sommige workshops al volgeboekt, dus is de keuze iets beperkter. Loop je al een tijdje te denken of dat boek, of dat spel nu interessant is. Ik ben er ook met alle materialen uit de GC webwinkel. Je kunt alles dus eerst inkijken voor je tot aanschaf over gaat.
Er zullen ook een aantal nieuwe items zijn zoal; Verbindende communicatie werkt (boek van Erwin Tielemans), Het gevoelensspel (kaarten met gevoelens speciaal om met kinderen te gebruiken), de dansvloeren, (je kunt deze als gelamineerde set kopen) en een nieuwe jakhalspop.

Jaartraining ‘De kracht van binnen’.

Ik ben heel blij dat ik samen met Susana Rusch dit langer lopende traject ga aanbieden. Voor iedereen die zich meer vertrouwd wil maken met GC toepassen in het dagelijkse leven is deze jaartraining. Je komt bij je eigen kern en gaat jouw kernovertuigingen onderzoeken. Vanuit je eigen kracht neem je je plek in jouw leven in en geeft die vorm. Tijdens deze training zullen we ook gebruiken maken van lichaamswerk om waar we over praten te doorvoelen en lijfelijk te ervaren. Dat geeft een andere verankering. Lees de uitgebreide beschrijving over de training. Interesse en meer willen weten? Kom op de informatieavond op woensdag 18 februari en geef je hier op. Start training 17 april.
Voor vroege vogels hebben we een leuke aanbieding.

Omgaan met grenzen


foto Anja Robertus

In het januari nummer van Psychologiemagazine werd aandacht besteed aan deze 2 daagse cursus. Je kunt het volledige artikel hier lezen. Wil je ontdekken wat jij met grenzen kan doen en hoe Geweldloze Communicatie je kan ondersteunen om in contact je grens aan te geven? Kom het ervaren en oefen mee tijdens deze twee dagen. Je bent welkom met en zonder ervaring van GC. Lees de uitgebreide beschrijving op de website. Voor de zomer heb je nog 2 mogelijkheden; 13 en 14 maart of 6 en 7 juni

Basiscursus /  kennismaken / verdiepen

Voor wie wil kennis maken met Geweldloze Communicatie bied ik nu ook een workshop van 1 dag aan. Tijdens deze workshop maak je kennis met het gedachtegoed en word je je bewust wat jij anders kan doen  in de situatie. Tijdens deze dag doe je ook korte oefeningen.
De eerst volgende dag is op 7 maart.
Tijdens de 2 daagse basiscursus word je ook vertrouwd met het gedachtegoed en  heb je meer ruimte om te oefenen met je eigen situaties. Je wisselt uit met de andere cursisten en leert zo van en met elkaar.
Op maandag 16 februari start er nog een avondcursus van 8x. Als je wilt kan je  nog meedoen. De avondcursus heeft als voordeel dat je tussendoor steeds thuis kunt oefenen met het geleerde en je vragen kwijt kunt op de volgende bijeenkomst. Kom je meedoen?
Voor iedereen die al ervaring heeft met Geweldloze Communicatie is er op 28 maart weer een verdiepinsdag. De mogelijkheid om jezelf weer nieuwe inspiratie en vaardigheden te geven om GC in je dagelijkse leven toe te passen.
Meer info in de agenda.

Coaching op basis van GC principes

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om een aantal coaching sessies te volgen tegen gereduceerd tarief. Met een aantal collega's uit Europese landen ben ik me verder aan het bekwamen in 'need-based coaching.' Coaching op basis van de GC principes. Voor dit project hebben we subsidie van de EU gekregen. Daardoor is het mogelijk om 5 sessie te volgen voor € 150,-. Als je hier belangstelling voor hebt, neem dan contact met me op.

Robert Gonzales in Nederland

In september komt Robert Gonzales een 3 daagse training geven in Nederland. Ik heb diverse trainingen bij hem gevolgd en heb hem als inspirerend ervaren. Het thema van de 3 daagse is ‘je mededogen versterken vanuit de schoonheid van behoeften’.
Drie dagen Geweldloze Communicatie met als doel om ons bewustzijn van onze Levensenergie te verdiepen, vaardigheden te ontwikkelen die ons helpen om innerlijke wonden te helen en het ontwikkelen en versterken van dagelijkse gewoonten om ons leven ten volste te leven.
Meer informatie en aanmelden via thera.balvers@gmail.com

Geweldloze Communicatie bij ‘Dus ik ben, op reis’

In de tweede aflevering van deze serie heeft Stine Jense aandacht besteedt aan Geweldloze Communicatie. Je kunt de aflevering hier bekijken.