Terug naar Nieuwsbrief / Archief

27.10.2014
Nieuwsbrief oktober 2014

'Er komt vandaag niets uit mijn handen'. 'Ik moet dit vandaag nog doen'. 'Er staat nog zoveel op mijn to-do lijstje.' 'Ik loop van alles voor me uit te schuiven.'
Herkenbaar? Ik al langer met Geweldloze Communicatie bezig en merk dat deze uitdrukkingen mij niet onbekend zijn. En ik ben ook blij omdat ik met Geweldloze Communicatie wel de mogelijkheid heb om te kijken welke behoefte er achter deze opmerkingen zitten. En dan kan het zijn dat ik mijn to-do lijstje verander in een 'verlangenlijstje'. Dat wat ik graag nog een keer wil doen als het past, omdat ik balans tussen actief bezig zijn, dingen aan mijn huis doen en ontspannen ook belangrijk vind. Of dat ik contact opneem om verbinding te houden en aangeef wanneer ik iets wil doen. En dan geniet ik van het maken van lijstjes omdat het mij overzicht geeft en mijn hoofd 'vrij' maakt. Hoe is dat bij jou? Kan je contact maken met de behoefte achter het 'moeten' op je lijstje?

In deze nieuwsbrief

(Basis)trainingen GC - Omgaan met grenzen - nieuw artikelen in de webwinkel -
Winterstilte - Jaartraining de kracht van binnen - Geweldloze Communicatie festival.

Basistrainingen Geweldloze Communicatie

In dit jaar zijn er nog twee mogelijkheden om mee te doen met een twee daagse basiscursus Geweldloze Communicatie. Voor de snelle beslissers is dat as vrijdag 31 okt en zaterdag 1 nov. De andere mogelijkheid is op 13 en 14 december. Komt dat jou niet uit kijk dan op de website. Hier vind je de trainingen tot de zomer in 2015. In februari kan je dan ook weer kiezen voor een basis avond- of ochtendcursus. Deze bijeenkomsten zijn korter en je hebt tussendoor de tijd om te oefenen.
Voor als je je kennis wil verdiepen zijn er ook weer verschillende mogelijkheden, zowel 's avonds als in het weekend.

 

Omgaan met grenzen

Voor iedereen die al kennis heeft gemaakt met Geweldloze Communicatie is deze twee daagse op 28 en 29 november. Je eigen grens herkennen en deze helder en met respect verwoorden naar de ander kan soms nog lastig zijn. Kom mee ontdekken welke behoeften er achter jouw grens liggen en hoe je in verbinding kan blijven als er grenzen zijn. Hoe reageer je op de grens van de ander? Kan je ruimte geven? Kan je de behoefte horen en strategieën vinden die voor beiden werken? We gaan veel oefenen, proberen, bijscherpen tot het klopt voor jou.
De training geef ik samen met Susana Rusch. We hebben een mooie locatie aan de rand van Utrecht met uitzicht over de weilanden. 
Meer info op de site of inschrijven

 

Nieuwe artikelen in de webwinkel

Voor de GC webwinkel ben ik regelmatig op zoek naar nieuwe artikelen die aansluiten bij het aanbod. Er zijn twee artikelen die ik onder jullie aandacht wil brengen. Dat zijn de kaarten met gevoelsmonsters. Ze zijn er in 3 maten (visitekaartjes, ansichtkaart en A4). Het zijn figuren die allemaal een ander gevoel uitdrukken en doordat er geen woorden bij gebruikt worden kan je ze gebruiken als opstap om te praten over wat er in je leeft.
Daarnaast zijn er de vingerpoppen van giraf en jakhals. Makkelijk om mee te nemen en erg leuk in het gebruik. Bekijk ze hier verder

 

Winterstilte

Tussen Kerst en Oud Nieuw 3,5 dag in Soest. Een mogelijkheid om stil te worden en terug te keren naar jezelf. In deze retraite richten we ons op het licht, dat we dankzij duisternis kunnen zien. We verstillen, ontmoeten ons innerlijk weten en richten vanuit die bron ons vizier op het nieuwe jaar. Vieren en rouwen, Samenzijn en alleen. Naast Geweldloze Communicatie zullen we ook gebruik maken van rituelen, meditatie en lichaamswerk. Meer info of aanmelden

 

Jaartraining de kracht van binnen

Ik ben heel blij met de samenwerking tussen mij en Susana Rusch (NCGC). Blij door de creativiteit, samenwerking en ondersteuning die ik daarin ervaar. En een van de vruchten hiervan is de jaartraining die in februari 2015 van start gaat. Voor iedereen die zichzelf de ruimte wil geven om een langere tijd met Geweldloze Communicatie bezig te zijn. Om je te verdiepen en het steeds meer toe te kunnen passen in je dagelijkse leven. Vijf blokken en een terugkomdag. We starten op 7 februari. Alle blokken vinden plaats in trainingsruimte de Verdieping op de grens van Utrecht. Voor het volledige programma ga naar de site. Als je voor 8 december inschrijft en aanbetaalt, krijg je het boek Compassie leven als opwarmer. Infoavond op woensdag 26 november (ovb)

 

Geweldloze Communicatie Festival 2015

Ja het komt er weer aan. Houd je agenda vrij op 14 februari. Dan staat Djoj weer in het teken van dit festival. Kom proeven van de sfeer, neem deel aan de workshops, laat je inspireren op de boeken- en infomarkt en ontmoet mensen die net zoals jij het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie (ver)kennen. Het hele programma en de mogelijkheid om je aante melden vind je op de site van Djoj.