Monie DodemanMonie Doodeman

De Basis training & coaching is ontstaan uit het verlangen om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en groei van mensen. Zelf ben ik regelmatig op zoek geweest naar wat er meer mogelijk was. Hierdoor heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld en voel ik dat ik vrijer in het leven sta.
Mijn kracht is dat ik snel door heb waar spanningen zijn, zonder dat ik dit direct invul of voor je ga oplossen. Ik luister en door gerichte open vragen wordt het hele palet steeds helderder.  Als je zo zonder oordelen kan kijken, zie je zelf vaak weer nieuwe mogelijkheden die jou ondersteunen in wat jij wilt.

Ontplooiing

Ontplooiing, ontwikkeling, groei zijn allemaal woorden die voor mij weergeven waar het om draait. Als mens zijn we altijd op zoek naar wat beter, mooier, anders kan. Vaak zijn we dan zo gefixeerd op het eindresultaat, dat we onderweg vergeten te genieten van wat er al gebeurt. Weten waar je naar toe wilt, wil nog niet zeggen dat je er al bent. Alles heeft zijn tijd nodig om tot ontwikkeling, tot volle bloei te komen. Ik zal je steeds uitnodigen om jezelf die tijd te geven.
Ik houd dit ook steeds in gedachten, juist als ik met mensen werk. Ook al zie ik de belofte, iedereen ontplooit zich in zijn eigen tijd.

ficusblad

Het ontstaan van een nieuw blad bij de Ficus Elastica laat zien wat het doet als je een nieuw blad de tijd geeft om zich te ontwikkelen. De voorbode van een nieuw blad is steeds een rode punt, die langzaam aan steeds groter werd. Uiteindelijk laat ook het schutblad los en kan het nieuwe blad zich ontplooiien. In de rode punt zit al de belofte van het blad dat gaat komen. Wanneer je de plant wilt helpen en het proces wilt versnellen door alvast wat aan het schutblad te peuteren, zodat het sneller los zal laten, zal er altijd een verminkt blad tevoorschijn komen, dat niet helemaal ontwikkeld is. Ook al zit in de rode punt de belofte van het blad. Dit komt er alleen maar op zijn eigen tijd uit.  

Samenwerking

Als trainer werk ik nauw samen met andere trainers om elkaar te stimuleren en mezelf verder te ontwikkelen. Ik maak deel uit en ben voorzitter van de kring trainers Geweldloze Communciatie Nederland. We komen regelmatig bij elkaar om ervaringen en informatie uit te wisselen.
Ik ben aangesloten bij het Center for Nonviolent Communication en ben sinds 2011 door hen gecertificeerd als trainer.

                                                
 

Ervaringen

Nadat ik 12 jaar in de zwakzinnigenzorg gewerkt had, ben ik een andere richting ingeslagen. Sinds 1991 ben ik werkzaam als docent NT2. Eerst via een ROC en vanaf 2007 via mijn eigen bedrijf. Ik heb hier met verschillende doelgroepen gewerkt, zowel hoog- als laagopgeleide mensen. Ook heb ik trajecten Nederlands op de Werkvloer opgezet en mensen richting het Staatsexamen NT2 begeleid.
In 2001 ben ik ook trainingen gebaseerd op Emotioneel Lichaamswerk gaan geven. Deze trainingen gaf ik op Venwoude en op diverse plaatsen in Nederland.
Toen ik in 2004 in contact kwam met Geweldloze Communicatie werd me duidelijk dat ik me steeds meer in die richting zou gaan ontwikkelen. En sinds 2007 geef ik daar nu ook trainingen in.
Voor mij zijn dit geen afgebakende gebieden. Al deze ervaringen neem ik nu mee in mijn trainingen. Het voelt als een rugzak waar ik uit kan putten op het moment dat dit ondersteunend is.

Trainingen

Ik heb de volgende trainingen en opleidingen gevolgd. (Deze lijst is zeker niet compleet.)
Communicatie
IIT met Marshall Rosenberg
Integratiejaar Geweldloze Communicatie met Jan van Koert
LIFE program met Robert Gonzales
Making live more wonderful met Nada Ignjatović-Savić
Living the Energy of Needs met Robert Gonzales
Train the trainer met Klaus Karlstad

NT2
Post HBO-Specialisatie NT2
Corrector Staatsexamens NT2
Nederlands op de Werkvloer
Examinator inburgeringexamen

Trainer Emotioneel Lichaamswerk

Contact

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je me altijd bellen of e-mailen:

030 - 2658470
06 - 10 86 70 91
info AT communicerenvanuitjehart DOT nl