Winterstilte

Vier dagen voor jezelf.
Vier dagen bezinning.

De winter is een tijd van stilte en tot jezelf komen. De natuur trekt zich terug en ademt rust. Het is de tijd waarin de natuur zich voorbereid op de lente. Wij mensen hebben ook dit ritme. Echter vanuit de drukte van het dagelijkse leven nemen we vaak niet die tijd om stil te staan. In deze training nodigen we je uit om stil te worden en te luisteren naar wat er leeft in jou. Contact te maken met jouw behoeften en vanuit die rust strategieën te laten opborrelen. Door naar binnen te keren maak je contact met een diepere laag in jezelf, een innerlijk weten, voorbij je verstand en je emoties.

"In de stilte gaat weer open wat zo lang gesloten was.”

Terugkijken en vooruit blikken

Vanuit deze stilte maak je contact met je vervulde en onvervulde behoeften.
We gebruiken vieren en rouwen om terug te kijken op dit jaar. Door te luisteren naar wat er in je leeft, breng je je aandacht naar wat voor jou belangrijk is. Dan kan er creativiteit komen om te kijken op welke manier jij dit vorm wilt geven. Zo blikken we vooruit en kijken naar 2019. We planten zaden die mogen rusten voor ze tot bloei komen.

Vervulde en onvervulde behoeften

Door ons te verbinden met de behoeften kan er schoonheid ontstaan. De kracht en het verlangen van de behoefte ervaren zonder dat deze direct ingevuld hoeft te worden.We zullen ons richten op zijn met de behoefte waardoor je vanuit verlangen kan spreken en niet vanuit verwijt.

Ervaringen delen

Dat wat er in je leeft heeft het ook nodig om een stem te krijgen. Wanneer het gedeeld wordt, verteld wordt, kan het de beleving intenser maken. Woorden die omhoog komen uit de stilte. Empathisch luisteren naar jezelf en naar elkaar. We zullen steeds op zoek zijn naar de balans tussen stilte en delen, naar binnen en naar buiten.

Verschillende invalshoeken

Naast Geweldloze Communicatie zullen meditatie en lichaamswerk ook onderdeel zijn van deze vier daagse.

Locatie

We zitten aan de rand van Soest. Vanuit de locatie kan je direct het bos in en ook de Soester Duinen zijn op loopafstand. In de pauzes is er de mogelijkheid om te wandelen of na te praten in de gezellige lounge.
De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. Met diëten kan rekening worden gehouden.

Praktische gegevens

Data: 27 december 12.00 uur - 30 december 16.00 uur
Tijdsinvestering: Contacturen 30. Naast de contacturen, zijn er geen verdere opdrachten.
Locatie: StayOkay, Bosstraat 16, Soest
Kosten: 495,- / 650,-* Bedrijfstarief € 850,-
De kosten voor deze training zijn afhankelijk van je inkomen. Er is sprake van een glijdende schaal tussen € 495,- en € 650,- zodat je kunt kiezen wat je kunt/wilt bijdragen afhankelijk van jouw financiële situatie. Het bedrijfstarief is voor mensen die de kosten kunnen declareren. Incl verblijfskosten. Je verblijft op een twee- of driepersoonskamer. Een eenpersoonskamer is mogelijk voor een toeslag van € 95,-.
*Mocht je graag mee willen doen en is de prijs bezwaarlijk voor je, dan vraag ik je contact met mij op te nemen.

Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in.